19 Mayıs 2024 Pazar

Üniversiteli Kadınlar, Altunizade metrobüs istasyonunu kapattı: Hayatı durduruyoruz

Üniversiteli Kadınlar, "İstanbul Sözleşmesi bizim vazgeçmiyoruz" şiarıyla, Altunizade metrobüs istasyonunu çift yönlü trafiğe kapattı. Kadınlar, "Her gün kadınlar katlediliyor, hayatı durduruyoruz" dedi.

İstanbul Sözleşmesi'nin AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kararıyla feshedilmesine karşı kadınlar sokakları kuşatmaya devam ediyor.

Üniversiteli Kadınlar, "İstanbul Sözleşmesi bizim, vazgeçmiyoruz" yazılı pankartlarla, Altunizade metrobüs istasyonunu çift yönlü kapattı.

UZUN SÜRE TRAFİĞE KAPANDI
Uzun bir süre yolu trafiğe kapatan kadınlar halka yönelik konuşmalarda bir kez daha İstanbul Sözleşmesi'nin önemini hatırlattı. Kadın katliamları artarak devam ederken, faillerin sokakta elini kolunu sallayarak dolaştığını kaydeden kadınlar, "İstanbul Sözleşmesi bizim vazgeçmiyoruz" dedi.

METROBÜS ŞOFÖRÜ KADINLARIN ÜZERİNE SÜRDÜ
Eylem sırasında metrobüsü durdurmak istemeyen bir şoför aracı kadınların üzerine sürdü. Şoföre eylemi izleyenler tepki gösterirken, Üniversiteli Kadınlar, "Bugün bu metrobüs bizi ezebilir. Bu ülkede her gün kadınlar katlediliyor. Biz öldürülürken sesini çıkarmayalar, 20 dakika trafiği durdurmamıza tahammül etmiyor. Biz kadınlar hayatlarımız ve haklarımız için hayatı durduruyoruz" diye vurguladı.

ARAÇLARDAN KORNALI DESTEK
Kadınlara seyir halindeki araçlar kornolarıyla, yolcular ise alkışlarla  destek verdi. Öte yandan erkekler de eylemi engellemeye çalıştı. Ancak kadınlar dakikalarca eylemlerini sürdürdü.

Kadınlar eylemlerini, "Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz", "İstanbul Sözleşmesi bizim vazgeçmiyoruz" sloganları ve alkışlarla sona erdirdi.