26 Nisan 2024 Cuma

Üniversite öğrencisi kadınlar: Kadın üniversitesi açtırmayacağız

Üniversite öğrencisi kadınlar, "Kadın üniversitesi istemiyoruz" kampanyası başlatıyor. "Cinsiyetçi ve heteronormatif eğitim sistemini besleyen kadın üniversitelerinin kadınları toplumdan tecrit edeceğinin farkındayız. 'Makbul kadın' sınırlarınızı aşıyor ve 'Kadın üniversitesi istemiyoruz' kampanyasında yan yana geliyoruz. Kadın üniversitesi açtırmayacağız" dedi.

AKP-MHP iktidarının 'kadın üniversitesi' açma girişimine üniversite öğrencisi kadınlar itiraz ediyor. '@_istemiyoruz' sosyal medya hesabından, kadın üniversitesine karşı kampanya başlattıklarını duyuran kadınlar, "Erkek egemen zihniyetin bize çizdiği sınırları bir bir aşmak için 'kadın üniversiteleri istemiyoruz' kampanyası altında birleşiyoruz" dedi.

Erdoğan'ın Japonya ziyaretinin ardından YÖK'e talimat vererek kadın üniversitelerini gündemleştirdiğini belirten üniversite öğrencisi kadınlar, "Kadınları toplumdan izole eden, ikincilleştiren, itaatkar kadın haline getirmeye çalışan kadın üniversitelerini kabul etmiyoruz! Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da AKP'nin haklarımıza, yaşamlarımıza saldırıları karşısında beraber mücadele ediyoruz" diye belirtti.

Erkek egemen zihniyetin kadınlara çizdiği sınırları aşacaklarını kaydeden üniversiteli kadınlar, "Kadın üniversiteleri istemiyoruz" kampanyası başlattıklarını duyurdu. "AKP'ye, YÖK'e, kayyum rektörlere, erkek egemenliğine karşı isyandayız! Cinsiyetçi,heteronormatif eğitim sistemini besleyen kadın üniversiteleri kadınları toplumdan tecrit etmekten başka bir şey değildir. Üniversiteler dahil olmak üzere her alanda erkek devlet şiddetini meşrulaştırmaya çalışan iktidar kayyum  rektörlerle, Diyanet ile,YÖĶ ile şimdi de kadın üniversiteleriyle kadın düşmanı politikalarına devam etmekte. Üniversitelerde güvenle, eşit bir şekilde; özgürce var olabilmek için başta üniversiteli kadınlar olmak üzere tüm kadınları ve LGBTİ+'ları mücadelemize destek olmaya çağırıyoruz" dedi.