19 Nisan 2024 Cuma

Uludere'de çocuk istismarına tepki

Uludere'deki çocuk istismarına ilişkin açıklama yapan kadınlar, "Artan istismar haberleri tesadüf değil, bunlar bir zihniyetin ve ideolojinin ürünü olarak karşımıza çıkmaktadır" dedi.
Şırnak'ın Uludere ilçesi ve Balveren beldesinde çocuklara dönük ortaya çıkartılan cinsel istismara ilişkin HDP, DBP Şırnak Kadın Meclisleri üyeleri ortak basın toplantısı düzenlendi.
 
DBP Şırnak İl binasında yapılan basın açıklamasında konuşan HDP Şırnak İl Eşbaşkanı Zeynep Unat, AKP döneminde istismar, kadına dönük şiddet vakalarının arttığına dikkat çekti. Unat, "Sadece bir yılda adliyeye taşınan çocuğa yönelik cinsel istismar vakası sayısı 16 bin 957. Yine Türkiye'de resmi rakamlara göre 181 binin üzerinde çocuk gelin olduğu biliniyor. Son 10 yılda çocuk istismarı vakaları yüzde 700 arttı ve vakalar 300 bini geçti. Artan istismar haberleri tesadüf değil, bunlar bir zihniyetin ve ideolojinin ürünü olarak karşımıza çıkmaktadır" dedi.
 
Çocukların, çocuk yaşta evlendirilmediği, tacize ve istismara maruz bırakılmadığı bir dünyayı kuracaklarını vurgulayan Unat, "Çocukların şen kahkahalarla, özgürce oynadığı ve eğlenerek öğrendiği bir dünya için mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz" diye belirtti.