17 Mayıs 2024 Cuma

Uğur Tekstil patronu yine sözünü tutmadı

Uğur Tekstil patronu işçilere verdiği işe başlama sözünü bir kez daha tutmadı. İşçiler duruma "artık yeter" diyerek tepki gösterdi.

Urfa'da DİSK Tekstil ve patron iş birliği ile işten atılan Uğur Tekstil işçileri işe geri dönme talebiyle mücadelesini sürdürüyor. Zara mağazaları önünde eylem kararı alan işçilere Uğur Tekstil patronu 1 Nisan'da işbaşı sözü vermişti. Uğur Tekstil işçileri sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklama ile patronun verdiği sözü tutmadığını ve kara liste nedeniyle iş bulamadıklarını belirtti.

İşçilerin açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "Geçen hafta taleplerimizin kabul edildiği ve 1 Nisan'da iş başı yapacağımız sözü verilmişti. Bugün öğleden akşama kadar fabrikanın güvenliğinde bekledik. İşe girişimiz yapıldıktan sonra davalardan feragat edecektik, öyle söz verilmişti. Üstelik bu konuda taahhütname de verdik. Ama işveren yine önce feragat etmemiz dayatmasında bulundu. Feragat ettikten sonra işe alınacağımıza dair yazılı güvence de vermedi. 4 aydır işsiziz. Kara liste yüzünden Sedat Aslan hayatını kaybetti. Başka yerde zar zor iş bulan bazı arkadaşlarımız bugün işinden ayrılıp gelmişti. Bugün Hayri Uğur tarafından bir kere daha kandırıldık ve üstelik aramızda iş bulabilip çalışan arkadaşlarımız da işsiz kaldı. Zara'ya ve Küresel sendikaya soruyoruz, Hani bu sefer kesindi? Hani garanti vermiştiniz? Daha kaçımızın ölmesi gerekiyor? Yeter artık! Yeter artık!"