8 Mayıs 2024 Çarşamba

Ücretli öğretmenlerden öğrencilere şiddet

Ankara'da bedensel ve zihinsel engelli çocukların eğitim aldığı okulda ücretli öğretmenlerin çocuklara uyguladığı şiddet WhatsApp grubundaki yazışmaları ile ortaya çıktı.
Ankara'da Mamak Eğitim ve İş Uygulama Okulu'nda ücretli öğretmenlik yapan Handan Y., Gül Özlem A. ve Şükran E. öğrencilerine uyguladığı şiddeti WhatsApp yazışmalarında 'sohbet' konusu yaptı. Dövdükleri öğrenciyle dalga geçen öğretmenler "Ben az dövdüm sıra gelmedi", "Anasını dövmek lazım" gibi ifadeler kullandı.
 
Habertürk gazetesinin haberine göre, öğretmenler yazışmalarda "Nasıl dövmek bu", "Kuduruk durmuyor", "Gerçi ben az dövdüm bugün", "Handan'la Şükran'dan bana sıra gelmedi", "Anasını dövmek lazım bence" gibi ifadeler kullandı. Aynı WhatsApp grubundaki öğretmen yaşananları müdür yardımcısı Elif Akçaer'e bildirdi ve Mamak Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikâyette bulundu.
 
Akçaer, şiddetin yanı sıra öğretmenlerin, oyun hamurundan yaptıkları uygunsuz şekilleri öğrencilere gösterdiği iddiasında bulundu. 3 öğretmenin yazışmaları ile 'uygunsuz şekiller'in fotoğrafları da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderildi. Öğrencilere şiddet uyguladığı öne sürülen ücretli öğretmenlerden ikisi görevine devam ederken, Gül Özlem A.'nın ise bir süre önce istifa ettiği bildirildi. WhatsApp'taki konuşmalar soruşturma dosyasına eklendi.