18 Mayıs 2024 Cumartesi

Twitter'dan 'tarikat yurdunda şiddet' haberine koruma

Mezopatamya Ajansı ve Yeni Yaşam Gazetesi'nin Twitter hesaplarına tarikat yurdundaki şiddete dair görüntüleri paylaştıkları gerekçesiyle beş saat kısıtlama getirildi. Öte yandan Hawar Haber Ajansı'nın (ANHA) internet sitesine ise siber saldırı yapıldı.

İstanbul Esenler'de bir tarikata ait özel erkek yurdunda görevli A.E. isimli kişinin öğrencilere uyguladığı şiddet güvenlik kamerasına yansımış, kamuoyunun tepkisi üzerine gözaltına alınıp tutuklanmıştı. 

MA'NIN HESABINA KISITLAMA
Tarikatta yaşanan şiddeti yayınlayan Mezopotamya Ajansı ve Yeni Yaşam Gazetesi'nin Twitter hesabına yaklaşık beş saat boyunca hiçbir paylaşım yapılamayacak şekilde kısıtlama getirildi. 170 bini aşkın takipçi sayısı olan @Maturkce'nin Twittter kurumsal hesabı le yaptığı görüşme sonucu kısıtlama dün gece kaldırıldı. Twitter, hesabımızı askıya almakla kalmayıp, haberin kendisini de dolaşımdan kaldırdı.

YENİ YAŞAM'IN HESABINA KISITLAMA
Yeni Yaşam Gazetesi'nin 78 bin takipçisi olan @yeniyasamgazete hesabının paylaşımlarına da 5 saatlik kısıtlama getirildi.
Fail tutuklanmıştı

ANHA'YA SİBER SALDIRI
Hawar Haber Ajansı'nın (ANHA)  internet sitesine siber saldırı yapıldı. İnternet sitesine ulaşılamayan ajans, resmi sosyal medya hesabından konuya dair şu açıklamayı yaptı: "Tüm servislerimiz işgalci Türk devletinin hackerları tarafından saldırıya uğramıştır. Yeni bir açıklama yapılana kadar geçen haberler tarafımızdan yayınlanmamaktadır. Takipçilerimize duyurulur."