17 Mayıs 2024 Cuma

Tuzla'da işten çıkarılan 10 işçi: Direneceğiz

Tuzla Organize Sanayi Bölgesi'nde "eleman fazlalığı" gerekçe gösterilerek işten çıkarılan 10 işçi, eyleme geçti.
 

Tuzla Organize Sanayi Bölgesi içeresinde Valfsan firmasına çalışan Birleşik Metal İşçileri Sendikası (BİMİS) üyesi 10 işçi 11 Ekim'de "eleman fazlalığı" gerekçe gösterilerek işten çıkarıldı. İşten çıkarılan işçiler organize sanayi önünde eyleme geçti. İşçilerin geliş saati olan sabah 07.00'de sanayi önüne gelen işçiler, sloganlarla akşam saat 17.00'ye kadar eylemlerine devam edecek.

'TALEPLERİMİZ KARŞILANA KADAR DİRENECEĞİZ'
Bu sabah eyleme başlayan işçiler adına açıklama yapan Erhan Tekin, Valfsan firmasının sorunlarını gören örgütlü işçiler olarak firmayı yapıcı bir temelde eleştirdiklerini belirterek, "Örgütlü bireyler olarak eleştirilerimiz neticesinde işten çıkarıldık" dedi.

İşten atıldıktan sonra sendika içi tartışmalar yürüttüklerini ve fiili direnişe geçtiklerini vurgulayan Tekin, "Bizler işimizi geri almak, içeride olabilecek işçi kıyımını önlemek için buradayız. İçeride olan baskıya boyun eğmemeleri için içeride olan sınıf yoldaşlarımıza cesaret vermek amacıyla buradayız" ifadelerini kullandı. Talepleri karşılanana kadar direnişlerini sürdüreceklerinin altını çizen Tekin, "Hak verilmez alınır diyerek bütün emek verenlerin yanımızda olmalarını bekliyoruz" diyerek dayanışma çağrısında bulundu.