2 Mayıs 2024 Perşembe

Tuzla'da 15-16 Haziran Büyük İşçi Direnişi eylemi

Tüm Çalışanlar İçin Sağlık Platformu, Tuzla'da 15-16 Haziran Büyük İşçi Direnişinin 50. yılı nedeniyle yaptığı eylemde, 15-16 Haziran direnişinin işçi sınıfına yol gösterdiğini belirtti.

Tüm Çalışanlar İçin Sağlık Platformu, 15-16 Haziran Büyük İşçi Direnişi'nin 50. yılı dolayısıyla Tuzla İçmeler Köprüsü'nde basın açıklaması yaptı.

15-16 Haziran Büyük İşçi Direnişinde yaşamını yitirenlen anısına saygı duruşu ile başlayan eylemde konuşan DİSK'e bağlı Limter-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Deniz Bakır, 15-16 Haziran direnişinin Türkiye işçi hareketi için yeni bir eşik olduğunu söyledi. Bakır, "15-16 Haziran direnişi; egemen güçlerin işçi sınıfına dayattığı örgütsüzlük, kölelik ve baskı koşullarına karşı demokratik hak ve özgürlükleri koruma mücadelesidir. Sermaye sınıfı, hükümetler aracılığıyla işçi sınıfı ve emekçilerin zincirlerini daha fazla kalınlaştırmak için sayısız saldırıya kalkışmıştır. Bu saldırıların bir kısmı işçi ve emekçilerin örgütlü birliğinin ve mücadele bilincinin yüksek olduğu dönemlerde geri püskürtülmüştür" dedi.

İşçilerin tüm baskılara karşı direnmekten vazgeçmediğini ifade eden Bakır, "Sermayenin krizi derinleştikçe de ekonomik ve siyasal saldırıları artıyor. İşçilerin en ufak hak arama mücadelesi, grevleri yasaklanıyor, zor yoluyla bastırılıyor. Sendikalaşmak isteyen işçiler işten atılıyor. Yine salgın sürecini siyasal gericiliğini pekiştirmek için kullanan iktidar kayyumlarla, vekilliklerin düşürülmesi ile saldırılarına devam ediyor. Aydın, gazeteci, yazar kim varsa susturulmak isteniyor. Tacizciler-tecavüzcüler aklanırken, sömürüsüz bir dünya isteyen ilerici-devrimci-yurtseverler hapse atılıyor. Tüm bu tablo gösteriyor ki işçi-emekçilerin, ezilen tüm halkların birlikte mücadele etmekten başka bir çaresi yok. Nasıl ki 15-16 Haziran direnişinde emekçiler fabrikalardan şehir merkezlerine mücadeleyi büyüttüler, örgütlülüklerine güvendilerse bizlerde onların açtığı yoldan mücadeleyi büyütmeliyiz" şeklinde konuştu.