1 Mayıs 2024 Çarşamba

Tuzla Gemi Tersanesi önünde iş cinayeti protestosu

Limter-İş Sendikası, Tuzla Gemi Tersanesinde Pakistanlı işçinin yaşamını yitirmesini tersane önünde protesto etti.

Tuzla Gemi Tersanesinde Mscenglend Gemi'de 30 Nisan günü meydana gelen iş cinayetinde Pakistanlı gemi mürettebatı hayatını kaybetti.

Tersanede bakıma giren gemide kaptan köşkünün dış cephesine boya yapan işçi, balkon korkuluğunun kırılması nedeniyle 12 metre yükseklikten düşerek hayatını kaybetti.

DİSK'e bağlı Limter-İş Sendikası, işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerinin alınmaması nedeniyle Pakistanlı işçinin yaşamını yitirmesini Tuzla Gemi Tersanesi önünde protesto etti. Eyleme İnşaat-İş ve Dev-Yapı İş Sendikaları da destek verdi.

Eylemde konuşan Limter-İş Sendikası Genel Başkanı Kanber Saygılı, Tuzla Gemi Tersanesi'nde işçi sağlığı ve iş güvenliği tedbirlerinin alınmaması nedeniyle bugüne kadar 13 işçinin yaşamını yitirdiğini kaydetti.

Saygılı, "Daha 4 gün önce Pakistanlı bir işçi kardeşimiz yaşamını yitirdi. Yine 9 Ocak tarihinde tersanede boya yapan İsmail Koyuncu yaşamını yitirdi. Bu cinayetlerin sorumlusu patronlardır. Pakistanlı deyip geçmeyin. İşçinin nereli olduğu, hangi dili, dini olduğu önemli değildir. Madem ki işçiyiz, kardeşiz demektir. Hangi ülkeden olursa olsun birbirimize sahip çıkmalıyız. Çarklar patrondan yanaysa, ister Almanya'da olsun ister Pakistan'da isterse Türkiye'de olsun sorumlu patronlardır. İktidar patronlardan yanaysa, iş cinayetleri kaçınılmazdır. İşçiler olarak birbirimize sahip çıkmak ve birlikte mücadele etmek zorundayız" diye belirtti.