18 Mayıs 2024 Cumartesi

Tutuksuz yargılanan tecavüzcüler kadın avukatı tehdit etti

Antalya'da aynı işyerinde çalıştığı Ç.Y'ye tecavüz eden Murat K. ve arkadaşı şimdi de kadının avukatına cinsel saldırı tehdidinde bulunuyor.

Antalya'da aynı işyerinde çalştığı Murat K. isimli erkeğin cinsel saldırısına maruz kalan Ç.Y'nin avukatı da cinsel saldırı tehditleri alıyor. Murak K, Ç.Y. isimli kadını taksi durağına bırakma bahanesi ile araca bindirdikten sonra mobilya imalathanesine götürerek tecavüz saldırısında bulundu. Murat K. ve arkadaşı G.K. zorla uyuşturucu verdikleri kadını önce darp etti, ardından da tecavüz etti. Yaşadıklarından sonra intihar teşebbüsünde bulunan Ç.Y, yüzde 99,9 engelli hale geldi.

Tecavüz saldırısına rağmen tutuklanmayan erkekler, yargıdan aldıkları güçle bu kez Ç.Y'nin avukatını tehdit etmeye başladı. Avukat Bilgenur Yalçın, tutuksuz sanıklar ile avukatlarının, kendisini cinsel saldırıyla, ailesini de öldürmekle tehdit ettiğini söyledi.

Tecavüzün doktor raporu ile belgelenmesine ve olay yeri kamera kayıtlarında iki erkeğin Ç.Y'yi dövdükleri, uyuşturucu verdikleri ve tecavüz ettikleri görünmesine rağmen tecavüzcü iki erkek çıkarıldıkları Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nce adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Kamera kayıtlarını, doktor raporunu, olay yeri inceleme ve Adli Tıp Kimya İhtisas Daire Başkanlığı'nın analiz raporlarını inceleyen savcı, Murat K. ile G.K. hakkında, zorla uyuşturucu madde vererek kadının direncini kırma ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'nitelikli cinsel saldırı' ve ÇY'nin parasını zorla alarak 'nitelikli yağma' suçunu işlediği kanaatine varmasına rağmen tutuklanmadı.

Antalya 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmada da mahkeme tüm belgelere rağmen tecavüzcü erkeklerin suçlamaları reddetmesi yönündeki savunmalarına itibar ederek tutuksuz yargılanmalarında ısrar ederek, duruşmayı erteledi.

Avukat Bilgenur Yalçın, müvekkilinin yaşadığı travmayı atlatamayarak intihara teşebbüs ettiğini, yüzde 99,9 engelli olarak yatağa bağımlı hale geldiğini ve solunum cihazına bağlı olarak hayatına devam ettiğini söyledi.

Avukat Yalçın, kendisinin de sanıklar ve bir avukatları tarafından tehdit edildiğini anlattı. Evinin önüne silahlı kişiler gönderildiğini aktaran Avukat Yalçın, "Ben Ç.Y'nin dosyasını aldığımda hayat dolu bir insandı. Hayatla barışık, neşe doluydu. Ataerkil bir toplumda yaşadığımız için davada da sıkıntılar yaşadık. Müvekkilimi bu hale getirenlerin gereken cezayı alacaklarına inanıyorum" dedi.

Avukat Yalçın, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Davada sonuna kadar gideceğim. Halkımızı bu konuda desteğe bekliyorum. Beni de Ç.Y'ye yapılanlarla tehdit ettiler. Siber zorbalık yapıldı. Müvekkilim sağlıklıyken sürekli telefonla arandı ve intihara sevk edilmeye çalışıldı. Sanıkların tutuklu yargılanması gerekiyor ki; bizimle birlikte bütün kadınlar rahat nefes alabilsin."