19 Nisan 2024 Cuma

Tutuklu HDP il yöneticisi İlkay Oflaz'dan mektup

Tutuklu İstanbul il yöneticisi İlkay Oflaz, Bakırköy Hapishanesi'nden gönderdiği mektupta HDP'nin yaşamın içinde ve her yerde olduğunu belirtti.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul il yönetici İlkay Oflaz, tutuklu olduğu Bakırköy Hapishanesi'nden mektup gönderdi. 
 
Kadıköy'de 1 Mayıs bildirisi dağıtırken gözaltına alınan ve bir haftalık gözaltı süresinden sonra tutuklanan Oflaz, Kasım 2016 tarihinden bu yana eş genel başkanları dahil birçok yönetici ve üyelerinin tutuklama saldırısına maruz kaldığını, başta İstanbul olmak üzere birçok ilde tekrar tekrar kongre yapmak zorunda kalsalar bile görev yerini doldurarak sorumluluk alan HDP'lilerin bu saldırıları boşa çıkardığını belirtti.
 
Oflaz, mektubunda, "Eminim gençler, kadınlar, HDP programında kendini bulan yeni insanlar seçim çalışmasında yerlerini almışlardır. 35 bin kişiyi taşıdığımız Ankara'daki kongremiz, kongre çalışmalarında halkımızın kendini seferber edişi, ev ev, sokak sokak örülen ve tüm engellemelere rağmen Ankara'ya ulaşan yeni yaşamın umudu bugün değişimin habercisidir. 'Sen'le değişir' diyen kadınlar her yerde, yaşamın içinde; sokaklarda, stantlarda, 7 Haziran'ı aşan bir ruhla seçim çalışmalarının içinde. Bu aynı zamanda bizleri baskıyla, zorla yok sayamayacaklarının da bir göstergesi. Biz yaşamın gerçeğiyiz. Tüm farklılıklarımızla, tüm zenginliğimizle yaşamın içindeyiz, her yerdeyiz" dedi.