19 Mayıs 2024 Pazar

Tutuklu ESP Genel Başkanı Otlu'nun davasına çağrı

SKM, ESP Genel Başkanı Çiçek Otlu ve Genel Başkan Vekili Fadime Çelebi'nin yarın görülecek davasına çağrı yaptı.
Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), ESP Genel Başkanı Çiçek Otlu ve Genel Başkan Vekili Fadime Çelebi'nin yarın (9 Mayıs) Çağlayan'da bulunan İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek davasına yaptığı çağrıda, "Kadın dayanışması güçlendirir" dedi. 
 
ESP Genel Başkanı Otlu, 22 Ağustos 2017 tarihinde Dersim merkezli yapılan operasyon kapsamında gözaltına alınıp tutuklanmıştı. Fadime Çelebi ise aynı dosyadan tutuksuz yargılanıyor ancak Efrin'le ilgili açıklaması nedeniyle 17 Şubat'tan bu yana tutuklu. 
 
Otlu ve Çelebi dahil çok sayıda kişinin yargılandığı dava öncesi açıklama yapan SKM, “AKP her alanda kadın iradesini yok etmeye çalışıyor. Diz çöktüremediği kadınların iradelerini rehin alarak susturabileceğini zannediyor. ESP Genel Başkanımız Çiçek Otlu ve Genel Başkan Vekilimiz Fadime Çelebi, binlerce kadın siyasetçi gibi uydurma suçlarla parti faaliyetlerinden dolayı tutuklu yargılanıyor" dedi.
 
Otlu ve Çelebi'nin erkek egemen siyasete inat kadın aklı ve iradesi ile politika yapmanın bedeli olarak ve tüm kadınlara gözdağı için tutuklandığını ifade eden SKM, “Kadın özgürlük mücadelesinde yan yana yürüdüğümüz tüm arkadaşlarımızı AKP'nin erkek egemen saldırılarına karşı dayanışmaya çağırıyoruz” dedi. 
 
Davanın duruşması yarın saat 09.00'da Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde görülecek.