6 Mayıs 2024 Pazartesi

Tutsaklarla dayanışma etkinliği keyfi şekilde yasaklandı

Yeni Demokrasi Aileleri Birliği'nin tutsaklarla dayanışma etkinliği Kartal Kaymakamlığı tarafından keyfi şekilde engellendi. Konuya ilişkin yapılan açıklamada, devrimci tutsakların sesinin haykırılmaya devam edileceği vurgulandı. 

Yeni Demokrasi Aileleri Birliği'nin 5 Şubat 2022'de Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde düzenleyeceği Tutsaklarla Dayanışmayı Büyütüyoruz etkinliği Kartal Kaymakamlığı tarafından, "Milli güvenlik ve kamu düzeni" gerekçesiyle keyfi şekilde yasaklandı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Yeni Demokrasi Aileleri Birliği, etkinliğin yasaklanmasının politik muhtevasının AKP-MHP faşist iktidarının devrimci tutsaklara yönelik topyüken stratejik kuşatma ve teslim alma saldırılarının bir sonucu olduğunu vurguladı. "Devrimci tutsakların sesini haykırmaya ve çığlığı olmaya devam edeceğiz" denilen açıklamada, AKP-MHP faşist iktidarının ve bir bütün köhnemiş sistem sınıfsal karakterine uygun olarak toplumsal kurtuluş mücadelesinin en diri alanlarından biri olan hapishaneleri topyekün stratejik kuşatma ve saldırılarla bastırmaya ve teslim almaya çalışıldığı belirtildi.

Yeni Demokrasi Aileleri, "Egemenlerin, toplumsal kurtuluş mücadelesinin diri alanlarından biri olan hapishanelerdeki devrimci tutsaklara yönelik topyekün saldırı, imha ve teslim alma politikasına karşı topyekün bir toplumsal mücadele hattı ve barikat oluşturmak günün en temel devrimci görevlerinden biridir. Bu bağlamda egemenlerin hiçbir saldırı ve engellemesinin devrimci tutsakları sahiplenmemizi durduramayacağı gibi devrimci tutsakların sesini, soluğunu ve çığlığını daha ileri bir düzeyde temsil edeceğimizi ve saldırılara barikat olacağımızı bir kez daha ifade etmek isteriz" dedi.