19 Mayıs 2024 Pazar

'Tutsakların talebi kadınların talebidir'

HDP Dersim Kadın Meclisi, İmralı tecridine karşı hapishanelerde sürdürülen açlık grevine ilişkin eylem yaptı, "Kadın dayanışmayla güçleniyor, birlikte mücadeleyle özgürleşiyoruz" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Dersim Kadın Meclisi, PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit ve hapishanelerdeki hak ihlallerine karşı tutsakların sürdürdüğü açlık grevine ilişkin açıklama yaptı. HDP Dersim İl Binası önünde yapılan eylemde, "Kadın tutsaklar için adalet" pankartı taşındı.

Açıklamada konuşan HDP İl Eşbaşkanı Nurşat Yeşil, tecridin, iktidarın yönetim biçimine dönüştüğünü söyledi. Açlık grevleri kritik noktaya gelmeden ve süresiz-dönüşümsüz eylemlere veya ölüm orucuna dönüşmeden taleplerin kabul edilmesi çağrısında bulunan Yeşil, "Halkların, kadınların, gençlerin, işçilerin nefes alması için tecrit derhal kaldırılmalıdır. Biz kadınlar bugün buradan sesleniyoruz, açlık grevi direnişindeki tutsakların talebi biz kadınların da talebidir" diye konuştu.

Seçilmiş kadınlar ve özsavunmasını uyguladığı için tutuklananan kadınların özgürlüğü için mücadeleyi sürdüreceklerini söyleyen Yeşil, "Cezaevindeki hak gasplarının ortadan kalkması için, mücadelemizden bir an olsun geri adım atmayacağız. Kadın dayanışmayla güçleniyor, birlikte mücadeleyle özgürleşiyoruz" dedi.