20 Mayıs 2024 Pazartesi

'Tutsaklara bir kitap da sen gönder'

Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi'nin çağrısı var: Hapishanelerde uygulanan kitap yasaklarına karşı devrimci tutsaklara bir kitap da sen gönder!
Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi, hapishanelerde uygulanan kitap yasaklarına karşı "Devrimci tutsaklara bir kitap da sen gönder" kampanyası başlattı.
 
Yazılı bir açıklama yapan İnisiyatif, "OHAL ile birlikte artan keyfi yaptırım ve uygulamaların bir ayağını da kitap yasakları oluşturmaktadır. Hapishaneden hapishaneye farklılık gösteren bu uygulamayla neredeyse hücrelerde bulunan kimi tutsakların tüm kitapları ellerinden alınmış, kimilerine ise 7 ila 15 adedi geçmeyecek şekilde keyfiyete dayalı bir düzenlemeyle kitap hakları kısıtlanarak sınırlandırılmıştır" dedi.
 
Anayasa Mahkemesi'nin bir tutsağın kitap yasağına karşı yaptığı başvuruda "hak ihlali" kararı verdiğini hatırlatan Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi, şunları belirtti: "Hapishanelerdeki keyfi uygulama ve yasakların sadece yasal yollarla kaldırılamayacağının da bilincindeyiz. Yılları bulan çetin ve dişe dişe mücadelelerle elde edilen kazanımlarımızı yine mücadeleyle koruyacağız. Fakat hukuki açıdan da somutlanmış hak ihlallerine karşı bu kazanımlarımızı da koruyacağız.Tutsakların bizlerin göndereceği kitaplara ihtiyaçları var. Göndereceğimiz her bir kitap ve mektupla hem yasakları aşacağız hem hücrelerine misafir olacak hem de kolektif geleceği örgütleyip umudu birlikte büyüteceğiz."