13 Mayıs 2024 Pazartesi

Tutsak yakınlarının Adalet Nöbetleri sürüyor

Diyarbakır ve Van'da devam eden adalet nöbetleri sürüyor. Tutsak yakınları, "Çocuklarımız üzerinde yaşatılan baskıları, zulümleri kabul etmiyoruz" dedi ve dayanışmaya çağırdı. 

Hasta ve infazı yakılan tutsakların serbest bırakılması için Diyarbakır ve Van'da başlayan Adalet Nöbetleri sürüyor. 

DİYARBAKIR
Diyarbakır Barosu'nda nöbetin 67. gününde soğuk hava ve ulaşım sorunlarına rağmen nöbet yerine gelmeye devam ediyor.

Bugün Adalet Nöbeti eylemini, Erzurum Dumlu 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Kapalı Hapishanesi'nde tutuklu bulunan kardeşi Avşin Uyanık ve Sincan Kadın Kapalı Hapishanesi'nde tutuklu olan Leyla Uyanık'ın yakını Avşin Uyanık ziyaret etti. Hapishanelerde yaşanan hak ihlallerini yakından takip ettiklerini ve bu hak ihlallerine yabancı olmadıklarını ifade eden Uyanık, ailelerin başlatmış olduğu eylemi sahiplendiklerini ve taleplerinin aynı zamanda kendi talepleri de olduğunu kaydetti.

Tutsak yakını Reşahat Ada ise 67 gündür adalet beklediklerini belirterek, "Türkiye'de adalet yok. Çocuklarımız hastanede tedavi edilmiyor. Artık yeter. Çocuklarımız üzerinde yaşatılan baskıları, zulümleri kabul etmiyoruz" diyerek yetkilileri duyarlı olmaya çağırdı.

Çocukları, kardeşleri hapishanelerde bulunan hasta tutsaklar için burada bulunduklarını ifade eden bir diğer tutsak yakını Hazal Yıldırım ise, "Geç olmadan annelerin taleplerini yerlerine getirilmesini istiyoruz. Bize bunları yapmaya hakları yok" dedi.

"Bu nasıl bir adalettir?" diyerek yetkililere seslenen tutsak yakını Nuray Abay da, "Hangi hakla hasta tutuklulara bunları yaşatıyorlar. Gözlerimiz hasta tutukluların yolunda. Barış sağlansın istiyoruz" şeklinde konuştu. Abay, tüm kadınlara çağrıda bulunarak, "Cezaevinde hiçbir yakını bulunmayanlar da bize destek versin, gelsinler omuz omuza mücadele verelim" dedi. 

VAN
Tutsak yakınlarının Van Barosunda başlattığı Adalet Nöbeti de 42. gününde. Nöbeti Halkların Demokratik Partisi (HDP) Edremit İlçe Örgütü yöneticileri ziyaret etti. Ziyarette konuşan HDP İlçe Eşbaşkanı Şemsettin Tamur, hapishanelerde yaşanan hak ihlallerinin bir an önce son bulması çağrısında bulunarak, ailelerin eylemini desteklediklerini belirtti.

Ardından konuşan tutsak yakını Aslıhan Timur da, tüm baskı politikalarına karşı nöbetlerini sürdüreceklerini ifade etti.