6 Mayıs 2024 Pazartesi

Tutsak yakınları hapishanelerdeki kadınların 8 Mart'ını kutladı

Adalet Nöbeti'nde olan tutsak yakınları, hapishanelerde bulunan kadınların 8 Mart'ını kutladı.

Tutsak yakınlarının İzmir Barosu'nda başlattığı Adalet Nöbeti 18'inci gününde devam ediyor. Aileler, nöbeti sürdürdükleri salonda, "Hasta tutsaklara özgürlük" ve "Tecrit insanlık suçudur" yazılı dövizler açtı.

Aileler adına konuşan Hanım Sever, başta hapishanelerdeki kadınlar olmak üzere tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutladı. Kadınların hakları ve özgürlükleri için alanlarda olduğunu belirten Sever, "Cezaevlerinde kadın tutuklular üzerinde çok baskı var. Kadınlar üzerindeki baskıların kaldırılmasını istiyoruz. Tüm annelerin de bize katılarak, tutukluların sesi olmalarını istiyoruz. Çocuklarımız üzerindeki baskıları kabul etmiyor, son bulmasını istiyoruz" dedi.

TUTSAK KADINLARA ADALET
Sever, tutsak kadınların üzerindeki baskıların son bularak, tahliye edilmesi çağrısında bulundu. Sever, "Cezaevleri genç kadınlarla dolup taştı. Çocuklarımızın ömrü cezaevlerinde tükendi. Bu yılki 8 Mart'ın başta tutuklu kadınlar olmak üzere tüm tutukluların tahliye edilmesine vesile olsun. Biz de bugünkü eylemimizde tutuklu kadınlara adalet istiyoruz" ifadelerini kullandı.