3 Mayıs 2024 Cuma

Tutsak yakınları: Birlikte güçlüyüz

Tutsak yakınlarının Diyarbakır"da sürdürdüğü Adalet Nöbeti 53. gününde. Tutsak yakınları, birlikte mücadele ve dayanışma çağrısı yaptı. 

Hasta ve infaz sürelerini tamamlamalarına rağmen tahliye edilmeyen tutsaklar için Diyarbakır Barosu hizmet binasında başlatılan Adalet Nöbeti, 53. gününe girdi. Aileler, taleplerinin duyulması için Ankara'da bazı siyasi parti ve demokratik kitle örgütleriyle bir araya geldi. Ziyaretler sonrası geri dönen ailelere destek sürüyor. Nöbet eylemini ziyaret eden kadınlar, ailelerin taleplerine destek verdiklerini belirtti.

Bütün annelerin acılarının bir olduğunu belirten ziyaretçilerden Meryem Turan, adalet talebine ortak ses çıkarılması gerektiğini vurguladı. Tutsak yakınlarının eylemlerinde yer alınması gerektiğini belirten Turan, "Çocukların cezaevlerinde katledilmesini istemiyorlarsa gelip buraya oturulmalı. Cezaevlerinde binlerce hasta tutuklu var. Hasta tutukluları serbest bıraksınlar. Bu zulme ve tecride karşı ne kadar anne gelip oturursa o kadar sesimiz yüksek olur. Biz anneler birlikte güçlüyüz ve adaleti getireceğiz" dedi.

Adalet Nöbeti'ne desteklediğini aktaran Nazime Çokdağlı, "53 gündür bu anneler buraya gelip nöbet tutuyor. Bu sandalyelerde onları görünce çok üzülüyoruz. Annelere destek verelim. Destek verirsek cezaevlerinden tabut çıkmaz" diye konuştu. Adalet Bakanlığı'na "görevini yerine getir" çağrısı yapan Çokdağlı, "Adaleti tesis etmiyor, görevini yerine getirmiyor.  Anneleri görün. Elinizi vicdanınıza koyun ve bu annelere bir çözüm bulun. Bu zulüm nereye kadar sürecek? Yeter artık" diyerek tepki gösterdi.

Antalya S Tipi Kapalı Hapishanesi"nde tutuklu bulunan Seyithan Göktekin"in eşi Ayten Göktekin, eşinin kronik hastalıkları olduğuna belirterek, "Sözde onları iyileştirmek için hastaneye götürüyorlar ama dönüşte 15 gün karantina uyguluyorlar. Bu karantina onları daha da hasta ediyor. Görüşe gidemiyoruz, onlara ayrı bize ayrı zulüm ediliyor. Kınıyoruz ve kabul etmiyoruz. Her gün durumlarını düşünüyoruz ve çok üzülüyoruz. Hayatlarından endişe duyuyoruz" diye konuştu.

Nöbetteki annelerin yanında yer alacaklarını söyleyen Göktekin, "Ölene kadar annelerin yanındayız. Biz sadece barış istiyoruz. Bu annelerimizin direnişiyle adalet ve barışı getireceğiz" şeklinde konuştu.