26 Nisan 2024 Cuma

Tutsak yakınları: Adalet istemek suç mu

İstanbul'da polis saldırılarına rağmen eylemlerini sürdüren ve adalet isteyen tutsak yakınları, 37'nci haftada da işkenceyle gözaltına alındı.

Hasta ve infazı yakılan tutsakların yakınlarının İstanbul'da başlattığı Adalet Nöbeti eyleminin 37'ncisi Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi önünde gerçekleşti.

Nöbet öncesi adliye meydanı polis ablukasına alınırken, tutsak yakınlarının önü Çağlayan Meydanına gelmeden kesildi. Kağıthane Kaymakamlığı'nın yasaklama kararını gerekçe yapan polis tutsak yakınlarını engellemeye çalıştı. Polisin engelleme çabalarını tanımayan tutsak yakınları, "Biz sadece adalet istiyoruz" dedi.

Tutsak yakını Cemile Çiftçi, "Yakınlarımızın üzerinde baskı ve zulüm var" derken, Zeynep Çalıhan polislere "Adalet istemek suç mu" diye sordu. Siyasi tutsakların tutukluluk süreleri dolmasına rağmen tahliye edilmediğine dikkat çeken Çalıhan, "Biz anneyiz, bizim çocuklarımız içerde hasta ve biz onların sağlığı ve serbest bırakılmaları için buradayız. Çocuklarımız her gün ölüyor cezaevlerinde. Eylemlerimizi her hafta yasaklamanız yanlış. Adalet, hak ve hukuk istemek suç değildir" ifadelerini kullandı.

Tutsak yakınları polis tarafından işkenceyle gözaltına alındı. Gözaltı saldırısına direnen tutsak yakınları, "Hak, hukuk, adalet", "Bijî berxwedana zindana" sloganlarını attı.