3 Mayıs 2024 Cuma

Tutsak kadınlara kitap ve kart gönderildi

Ankara Kadın Platformu ve İzmir'de HDP Kadın Meclisi tutsak kadınlara kitap ve kart gönderdi.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla tutsak kadınlara kart ve kitap gönderildi.

Ankara Kadın Platformu, Yenişehir PTT Genel Müdürlüğü önünde bir araya geldi. Kadınlar, Sincan Cezaevi'nde bulunan kadınlarla dayanışmak için kart ve kitap gönderdi. PTT önünde bir araya gelen kadınlar adına kısa bir konuşma yapan platform üyesi Betül Koca, "Tutsak olan kadın arkadaşlarımıza kart göndermek için burada toplandık. Her zaman kadın yoldaşlarımızın mücadelesini içeride ve dışarıda sürdüreceğiz. Kadına yönelik şiddete hayır diyoruz, yaşasın kadın dayanışması" dedi.

İzmir'de de HDP'li kadınlar tutsak kadınlara kart ve kitap gönderdi. HDP İzmir il binasında bir araya gelen kadınlar, buradan Çankaya Postanesi'ne giderek kitap ve kartları postaladı.

Cezaevlerine gönderilen dayanışma kartlarının üzerinde "Biz kadınlar haklarımızı ve hayatlarımızı güvenceye kavuşturup, istihdam politikalarını yaratmaya, kalıcı sosyal haklar ile binlerce yıllık mücadele sonucu elde ettiğimiz medeni ve hukuki haklarımızı korumaya kararlıyız. Biz kadınlar şiddetin her haline karşı mücadeleyi büyütmeye, özgücümüz, özsavunmamızla ve dayanışma ağlarımız ile birbirimizin yanında olmaya devam edeceğiz" mesajı yer aldı.