19 Mayıs 2024 Pazar

Tutsak kadınlara dayanışma kartı

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü etkinlikleri kapsamında Adana ve Antalya'da kadınlar, cezaevlerindeki tutuklu kadınlara dayanışma kart gönderdi.

Adana ve Antalya'da kadın platformları tutsak kadınlara dayanışma kartı gönderdi.

'ŞİDDET SARMALINDAYIZ'
Adana'da aralarında partili milletvekilleri Tülay Hatimoğulları ve Pero Dündar'ın da bulunduğu Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Kadın Meclisi ve Adana Kadın Platformu üyeleri kartlarını Adliyesi PTT'sinden postaladı.

Katların gönderilmesi öncesi Adana Kadın Platformu adına konuşan Av. Sevil Aracı Bek, kadına yönelik şiddetin çeşitli boyutları ile devam ettiğini belirtti. Bek, "İstanbul Sözleşmesi ile kazanılan haklarımız ve nafaka hakkının elimizden alınması da gündemde. Bu haklarımız için mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.

HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları ise, konuşmasına kadın tutuklulara selam yollayarak başladı.

Kadınlara düşman olarak tanımladığı mevcut ataerkil sistemin yaşamın her alanını şiddet sarmalına çevirdiğini söyleyen Hatimoğulları, "Aynı zamanda siyasi kadınlar bu sarmalı devlet şiddeti boyutuyla bir kat daha yaşamaktadır. Biz buradan cezaevinde bulunan kadın arkadaşlarımıza hayallerimizin peşini bırakmayacağımızın sözünü vererek kartımızın içerisinde Mirabel kız kardeşlerle anılan kelebek simgesi ile iletmek istiyoruz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından kadınlar, dayanışma kartlarını postaladı.

ANTALYA
Antalya Kadın Platformu üyeleri de, 25 Kasım dolayısıyla tutuklu kadınlarla dayanışmak için kaleme aldıkları kart ve mektupları göndermek için Güllük Postanesi önünde buluştu.

Burada "Tutsak kadınlara özgürlük" pankartı açılması sonrası Platform adına konuşan Nazire Nihal Terzi, AKP'nin tüm alanların dışına ittiği kadını sadece ev içinde eş ve anne rolüyle biçimlendirmeye çalıştığını dile getirdi. Terzi, "Kadınların siyaset yapmasına, eşit temsiliyetine tahammül etmiyor. Onlarca belediyeye kayyum atayarak, kadın eşbaşkanlarını tutukluyor. Bugün hala cezaevlerinde kadınlar işkenceye maruz kalıyor ve birçok kadın çocuğunu cezaevi koşullarında büyütmek zorunda bırakılıyor. Çocuklarını da özgür yaşam hakları ellerinden alınıyor" diye konuştu.

Terzi'nin sözlerini kentteki tüm kadınları 24 Kasım Pazar günü saat 14.00'te Aydın Kanza Parkı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na kadar yapılacak yürüyüşe davet ederek sonlandırmasının ardından kadınlar PTT içerisine girip, kart ve mektuplarını postaladı.