6 Mayıs 2024 Pazartesi

Tutsak kadın siyasetçilerden Başak Demirtaş'a dayanışma mesajı

Kandıra 1 Nolu F Tipi Hapishanesi'nde tutsak kadın siyasetçiler, cinsiyetçi saldırıya maruz kalan Başak Demirtaş'a dayanışma mesajı yolladı.

Kandıra 1 Nolu F Tipi Hapishanesi'nde tutsak bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) önceki dönem Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) önceki dönem Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önceki dönem Eşbaşkanı Gültan Kışanak, HDP önceki dönem milletvekilleri Çağlar Demirel, Gülser Yıldırım, Aysel Tuğluk, Nurhayat Altun ile seçilmiş siyasetçi tutsaklar, sosyal medya üzerinden cinsiyetçi saldırıya maruz kalan Başak Demirtaş'a dayanışma mesajı iletti.

Mesajda şu ifadeler yer aldı:

"Sevgili Başak,

Öncelikle bu korkunç cinsiyetçi saldırıyı lanetliyor, dayanışma duygularımızı ifade ediyoruz. Bu saldırı tüm kadınlara yapılmış bir saldırıdır. Böyle ifade ediyoruz. Tutsak da olsak yüreğimizle bilincimizle yanında olduğunu belirtiyoruz. Kadınların ortak mücadelesi ile bu faşizan ırkçı, cinsiyetçi, tacizci zihniyeti tarihin çöp sepetine atacağız. Yalnız değilsin hep beraber başaracağız."