6 Mayıs 2024 Pazartesi

Tutsak HDP'li Abdulah Zeydan açlık grevine başladı

Edirne Hapishanesi'nde tutsak bulunan HDP eski milletvekili Abdulllah Zeydan, Leyla Güven'in sürdürdüğü eyleme için açlık grevine başladığını duyurdu.
Hapishanelerde açlık grevi eylemleri yayılıyor. DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in başlattığı açlık grevi bugün 55. gününde devam ederken, eyleme destek olmak amacıyla Edirne Hapishanesi'nde tutuklu bulunan HDP eski milletvekili Abdullah Zeydan da açlık grevine başladı.
 
90'dan fazla siyasi tutuklu ve hükümlünün Leyla Güven ile birlikte Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması amacıyla süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemini sürdürdüğü hapishanelerde, 5 Ocak'tan itibaren yeni katılımlarla eylemin boyutu genişleyecek. Eyleme şimdiye kadar seçilmişlerden HDP önceki dönem Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, DBP Eş Genel Başkanı Sabahat Tuncel, ESP Genel Başkanı Çiçek Otlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Gültan Kışanak, Dersim Belediyesi Eşbaşkanı Nurhayat Altun gibi isimler destek verdi.
 
Abdullah Zeydan, açlık grevine başlama kararını avukatları aracılığıyla şu mesajla paylaştı:
"DTK Eşbaşkanımız ve Hakkari Milletvekilimiz Sayın Leyla Güven, Sayın Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için 55 gündür bedenini açlığa yatırmıştır. Türkiye son 4 yıldır binlerce insanımızın yaşamına sebep olan bu şiddet sarmalından çıkmanın yolu Sayın Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılmasıdır. Değerli vekilimizin çığlığına, çağrısına destek olmak için 10 günlük açlık grevine başladığımı belirtmek isterim."