1 Mayıs 2024 Çarşamba

Tutsak Ayşe Topçu, maruz kaldığı hak ihlallerini aktardı

Tutsak Ayşe Topçu, ailesiyle yaptığı görüşte maruz kaldıkları hak ihlallerini aktardı. Topçu, neredeyse her gün yeni bir saldırıyla karşı karşıya kaldıklarını belirtti. 

Sincan Kadın Kapalı Hapishanesi'nde tutulan hasta tutsak Ayşe Topçu, ailesiyle gerçekleştirdiği kapalı görüşmede maruz kaldıkları hak ihlallerini anlattı.

Topçu, hak ihlallerini şöyle sıraladı: "Cezaevi müdürümüz değişti ve daha katı kurallar koymak istiyor. Bu nedenle de durumumuz şu anda pek iyi sayılmaz. 15 Ağustos'ta koğuşumuzda halay çektiğimiz için cezaevi idaresi hakkımızda soruşturma başlattı. PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve özgürlüğünün sağlanması için 27 Kasım'da başlattığımız açlık grevi eylemlerine de soruşturma açılmıştı. Sağlık durumlarımız da iyi değil. 2 kişi bir odada kalıyoruz. Her ne kadar arkadaşlarımızın yanına gitmeyi ya da arkadaşlarımızın yanımıza gelmesini talep ettiysek de bu talebimiz karşılanmadı. Yemek noktasında da oldukça sıkıntılar yaşıyoruz. Tüm ihtiyaçlarımızı kantinden karşılamamız isteniyor ancak kantin fiyatları da oldukça yüksek. Neredeyse her gün yeni bir saldırıyla karşı karşıya kalıyoruz. Ve aramalar giderek yaygınlaşıyor. Haftada bir gün koğuşlarımız basılarak aramalar yapılıyor."