28 Mart 2024 Perşembe

Tutsak avukat Gökoğlu'na hapishane de tehdit

Tutsak avukat Engin Gökoğlu, cezaevi müdürü tarafından "OHAL uygulamaları devam edecek, işkence nasıl yapılır göstereceğim" denilerek tehdit ediliyor.
Halkın Hukuk Bürosu'na yönelik operasyon kapsamında 12 Eylül'de gece yarısı gözaltına alınarak tutuklanan avukat Engin Gökoğlu, Tekirdağ 2 Nolu T Tipi Hapishanesi'nde baskı görmeye devam ediyor.
 
Hapishane yönetiminin tutsakları hücreye götürmek istemesine karşı çıkması üzerine tazyikli su ve copla saldıran gardiyanlar Gökoğlu'nu kırılan camların üzerinde sürüklemiş ve ters kelepçe takılmasına karşı çıkan Gökoğlu'nun kolu kırılmıştı.
 
Gökoğlu, ayakları kelepçeli, kıyafetleri çıkarılmış ve ıslak şekilde bekletilip hastaneye gönderilmemişti. Soruşturmada da hapishane yönetimi, olay sırasında kırılan cam, masa, sandalye gibi eşyaların dökümünü savcılığa "savunma" amaçlı göstermişti. Savcılık ise müşteki sırasında Gökoğlu'nun kırılan kolundan çok koğuşta kırılan eşyalara ilişkin sorular yöneltmişti. Cumhuriyet'e ulaşan Engin Gökoğlu'nun eşi Meral Yıldırım Gökoğlu, hapishanedeki baskının devam ettiğini belirtti.
 
TEDAVİSİ ENGELLENİYOR, GÖRÜŞE ÇIKAMIYOR
 
Meral Yıldırım Gökoğlu'nun aktardıklarına göre; OHAL'in kaldırılmasının ardından hapishane müdürü "OHAL uygulamaları devam edecek, işkence nasıl yapılır göstereceğim" diyerek avukat Gökoğlu'nu tehdit ediyor. Kırılan kolu için fizik tedavi görmesi gereken Gökoğlu, hastaneye götürüldüğünde hücre tipi tekli ring uygulaması sebebiyle tedavilerini düzenli alamıyor. Hapishanedeki hak gasplarına karşı oturma eylemi yaptığı için disiplin cezaları alan Gökoğlu, 4 aydır yakınları ile görüştürülmüyor. Kitap hakkı tamamıyla elinden alınan Gökoğlu, yakınlarının bayram ve doğum günü için gönderdikleri kitaplara dahi ulaşamıyor.
 
Tedavi engellemesi ve hapishane müdürü tehditlerini protesto ederek oturma eylemi başlatan Gökoğlu, kırılan ve tedavisi engellenen kolundan tutularak sürüklendi. Omzu da zedelenen Gökoğlu'na idarenin başlattığı soruşturma sonucu "isyan çıkarmak" gerekçesiyle hücre cezası verildi.