2 Mayıs 2024 Perşembe

Tutsak anneleri: Tecrit sonlandırılana kadar sokakları terk etmeyeceğiz

Açlık grevi ve ölüm orucu eylemlerine dikkat çekmek amacıyla 25 gündür Koşuyolu Parkı'nda oturma eylemi yapan tutsak anneleri, PKK lideri Abdullah Öcalan'a uygulanan tecrit sonlandırılana kadar sokakları terk etmeyeceklerini vurguladı.
PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için hapishanelerdeki açlık grevi ve ölüm orucu eylemlerine dikkat çekmek amacıyla Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde bulunan Koşuyolu Parkı'ndaki tutsak annelerinin eylemi 25. gününde devam etti. Lice, Silvan ve Bismil ilçelerinden gelen tutsak yakınları da annelerin oturma eylemine katıldı. HDP milletvekilleri Remziye Tosun, Saliha Aydeniz, Semra Güzel, Feleknas Uca, Ebru Günay'da annelere destek verdi.
 
Polislerce çembere alınan tutuklu yakınları "Direne direne kazanacağız", "Siyasi tutuklular onurumuzdur" ve "Leyla Güven'in talebi bizim talebimizdir” sloganları attı. Sunay Caddesi'nden geçerek tutuklu annelerine korna çalarak destek veren sürücülere, trafik cezası kesildi.
 
Oturma eyleminin ardından tutuklu yakınları, Tutuklu Aileleriyle Yardımlaşma Derneği'ne (TUAY-DER) yürüyüş düzenledi. Burada konuşan Bakırköy Kadın Hapisbhanesi'nde açlık grevinde olan kızı Şivekar Ataş'ın annesi Rabia Ataş, İmralı Hapishanesi'nden gelen mesajdan olumlu bir sonuç alınmadan açlık grevlerinin de kendilerinin de eyleme devam edeceklerini vurguladı.
 
Tecridin kaldırılması için alanlarda olduklarını belirten Ataş, "Tecridin kaldırılması için buradayız tecrit kaldırılmayana çocuklarımız açlık grevinde çıkmayacak, biz de sokaklarda olacağız. Biz de orucuz burada sokaklarda. Burada keyfimizden beklemiyoruz. Yalnız çocuklarımız için değil herkes için sokaklardayız" diye konuştu.