11 Mayıs 2024 Cumartesi

Tutsak aileleri İzmir'de adalet nöbeti başlattı

Tutsak yakınları Diyarbakır ve Van'dan sonra İzmir'de de adalet nöbetine başladı. İzmir Barosu önünde bir araya gelen talepleri kabul edilene kadar eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.

Tutsak yakınları hasta ve infazı yakılan tutsakların serbest bırakılması talebiyle İzmir'de adalet nöbetine başladı.

Diyarbakır'da aileler 89'uncu, Van'daki aileler ise 64'üncü gününde eylemlerini sürdürürken, İzmir'de tutsak yakınları İzmir Barosu önünde bir araya geldi. Tutsak yakınları, talepleri kabul edilene kadar nöbetlerini sürdüreceklerini duyurdu.

'TALEPLER KABUL EDİLSİN'
Balıkesir Bandırma Kapalı Hapishanesi'nde bulunan hasta tutsak Medet Sever'in annesi Hanım Sever, hapishanelerde cenazelerin çıkmaması için adalet nöbeti eylemi başlattıklarını söyledi. Sever, "Çocuklarımıza işkence ediliyor. Çocuklarımız pişmanlık dayatmasını kabul etmiyor. Hasta tutuklular ölümün eşiğinde. Görüşlerine gittiğimizde rahat görüşemiyoruz. Telefon görüşmesi 10 dakikayla sınırlı. Bu zulmün ortadan kalkmasını istiyoruz. Elimizden geldiği kadar mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.

'30 YILDAN SONRA MI PİŞMAN OLACAKLAR'
Tekirdağ F Tipi Hapishanesi'nde tutsak edilen Bayram Kaymaz'ın annesi Medine Kaymaz da, çocuklarının tahliye edilmesi için adalet nöbeti başlattıklarını ifade etti. Kaymaz, "Cezaları bitmesine rağmen birçok tutukluyu bırakılmıyor. Birçoğu 30 yıldır içerde. 30 yıldan sonra mı pişman olacaklar? Bu zulme son versinler. Çocuklarımızın tahliye olması ve tedavi olması için buradayız. Gücümüz yetene kadar bu nöbeti sürdüreceğiz" diye konuştu.

KAMUOYUNA ÇAĞRI
2 oğlu tutsak edilen Fatma Sürme de tecridin sona ermesi ve hasta tutsakların tahliye olması için nöbete başladıklarını söyledi. Sürme, hapishanelerde çıplak arama dayatıldığını belirterek, yaşanan hak hallerine uluslararası kamuoyunun duyarsız olduğunu ifade etti.

Sürme, hapishanelerde yaşanan hak ihlallerine karşı tutsak annelerine çağrıda bulunarak, "Çocuklarımız için birlikte mücadele edelim. Bu zulmün çocuklarımızın üzerinde son bulmasını istiyoruz. Çocuklarımız üzerindeki tecrit yüreğimizi yakıyor. Aysel Tuğluk gibi birçok hasta tutuklu var ve tahliye edilmiyor. Tutuklu anneleri bize destek olsun. Kamuoyu bu duruma karşı sesiz kalmasın" diye belirtti.