29 Haziran 2024 Cumartesi

Türkoğlu: Partimizin ağacında tüm ezilenlere yer var

Partisinin genel merkezinde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan DEM Parti Kadın Meclisi Sözcüsü Türkoğlu, İstanbul'da düzenlenen  9. Trans Onur Yürüyüşüne yönelik saldırının nefret suçunu körükleyenin iktidarın kendisi olduğunu belirtti. Translara yönelik saldırıya tepki gösteren Türkoğlu, translarla dayanışma içinde oldukları için hedef alınan milletvekilleri Saki ve Konukçuya'ya yönelik tepkiye ilişkin "Bizim fikriyatımızda, partimizin ağacında tüm ezilenlere yer vardır. Demokrasi herkes içindir" dedi. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Kadın Melcisi Sözcüsü Halide Türkoğlu, partisinin genel merkezinde kadın gündemini değerlendirmek üzere basın toplantısı düzenledi. 

Kürdistan'da sorumlusu DEDAŞ olan yangına dikkat çeken Türkoğlu, iktidarın asıl sorumluluğunu yerine getirmek yerine adaleti çarpıtmasının nedeninin halk, kadın, köylü, emekçi düşmanlığından kaynaklandığını belirtti. 

'KADIN İSTİHDAM ALANI YARATACAK POLİTİKALARI ÖRGÜTLÜLÜĞÜMÜZLE OLUŞTURACAĞIZ'
Tutsak yakınlarının ve Barış Annelerinin yürüttüğü adalet mücadelesine işaret eden Türkoğlu, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un görüşmede anneleri dinlediğini ancak duymadığını kaydetti. PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılmasını isteyen annelerin talebinin karşılanmasını isteyen Türkoğlu, "O sesin her yere ulaşması için elimizden gelen tüm mücadeleyi ve dayanışmayı göstereceğiz. Elbette ki bu savaş politikalarında ısrar demek, kadın yoksulluğunun daha da derinleşmesi demektir. Çünkü kaldırılan her uçak her İHA-SİHA kadınların aşından, ekmeğinden, canından çalıyor. Her 10 kadından 7'si çalışma hayatında yer alamıyor. Ev içinde dünyanın emeğini vermesine rağmen bu emek bizzat iktidar tarafından yok sayılıyor. Kadınlar asgari ücretin altında güvencesiz işlerde çalışmak zorunda bırakılıyor. İş yerinde mobbing ve ayrımcılık artarak devam ediyor. Kadın yoksulluğunu bir kader olarak dayatanlar şunu iyi bilsin ki buna izin vermeyeceğiz, hakkımız olanı alacağız. Emeğimizi savunmaktan vazgeçmeyeceğiz. Kadın istihdam alanı yaratacak politikalarımızı kendi gücümüzle, dayanışmamızla ve örgütlülüğümüzle oluşturacağız" dedi. 

'PARTİMİZ AĞACINDA TÜM EZİLENLERE YER VARDIR'
İstanbul'da düzenlenen 9. Trans Onur Yürüyüşüne yönelik saldırının nefret suçunu körükleyenin iktidarın kendisi olduğunu belirten Türkoğlu, "Saldırganlar da gücünü buradan almaktadır. Farklı cinsel kimliklere yönelik her türlü saldırının karşısında mücadele edeceğimizi vurguluyoruz. Bu dayanışmayı gösterdiğimiz için İstanbul Milletvekillerimiz Kezban Konukçu ve Özgül Saki'yi hedef alan saldırıları da lanetliyoruz. Bizim fikriyatımızda, partimizin ağacında tüm ezilenlere yer vardır. Demokrasi herkes içindir. Biz inkara ve ayrımcılığa dayalı siyaset yapmayız, yapılmasına izin vermeyiz. Biz farklılıklarımızla birlikte yaşamanın mücadelesini vermekteyiz. Ezilenlerin mücadelesinin karşı karşıya getirilmesine de geçit vermeyiz. Bizleri ezen, yok sayan, sömüren iktidara karşı her yerde eşitlik ve adalet mücadelesini yürüteceğiz" ifadelerini kullandı.