10 Mayıs 2024 Cuma

Türkiye'nin bütün adliye kapıları nöbet alanı olacak

Şenyaşar ailesinin Adalet Nöbeti sürüyor. Kar yağışına rağmen nöbeti 316. gününde devam eden aile zulüm devam ederse Türkiye'nin bütün adliyelerinde adalet için nöbetlerin tutulacağını kaydetti. 

Urfa'nın Suruç ilçesinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve  yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlu katledilen, bir oğlu da haksız ve hukuksuz şekilde tutsak edilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar'ın Adalet Nöbeti 316. gününde. 

Urfa Adliyesi önünde, kar yağışına rağmen "Şenyaşar ailesine adalet" yazılı alanda nöbete başlayan Şenyaşar ailesi, sosyal medya hesaplarından TBB Başkanı Erinç Sağkan, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Urfa Valisi Abdullah Erin ve Meclis İnsan Hakları İnceleme Komisyonu'nu etiketleyerek şu paylaşımı yaptı: "Emine ana yargı yolu ile zulüm devam ederse, Türkiye'nin bütün adliye kapıları nöbet yerlerine dönecek!"

'ADLİYE ÖNÜNDEN AYRILMAYACAĞIZ'
Annesi ile soğuk hava ve kar yağışına rağmen nöbet tutan Ferit Şenyaşar, adalet mücadelelerinin bir yılı doldurmasına az kaldığını söyledi. Hava koşullarına rağmen nöbeti sürdürdüklerini söyleyen Şenyaşar, "Ara ara kar yağışı var. Koşullar, şartlar ne olursa olsun adalet sağlanmadan evimize gitmeyeceğiz. Urfa adliye kapısı önünden ayrılmayacağız" dedi.

Adliyeye günde yüzlerce kişinin adalet arayışı için girdiğini belirten Şenyaşar, adliye kapısında yüreği yanan anneyi giden herkesin gördüğünü söyledi. Valiliğin bitişikte, savcılığın binada olduğunu ifade eden Şenyaşar, "Adliyeye giren vatandaşlar bu zulmü gördükçe yetkililere beddua ediyor. Eğer inançlı bir toplumsak, Müslüman isek, bu zulme ses getirmiyorsanız sizde bu zulme ortak oluyorsunuz" diye konuştu.

Hz. Ali'nin "Zulme sessiz kalan dilsiz şeytandır" sözüyle konuşmasını sürdüren Şenyaşar, bu zulme sessiz kalanların ibadetlerinin kabul edilmeyeceğini belirtti. Şenyaşar, "Dünya tarihine baktığımızda ilk açlık grevi İrlanda halkının İngiltere zulmüne karşı başlattığı grev. Bu açlık grevi tüm dünyaya yayılıyor. Bizde burada adaletsizliğe, zulme karşı oturma eylemi başlattık. Türkiye'nin farklı yerlerinde buna benzer oturma eylemleri devam ediyor. İleri ki süreçte yargı yoluyla zulüm devam ederse, Türkiye'nin bütün adliye kapıları adalet nöbet yerlerine dönecektir" dedi.

'TÜRKİYE’DE ADALETTEN BAHSEDEN HERKESİN UTANCI OLSUN'
Kar yağışına rağmen nöbeti sürdüreceklerini söyleyen Şenyaşar, son olarak şunları söyledi: "Nöbetimize başlarken şunu söyledik; şartlar ne olursa olsun adalet sağlanmayana kadar evimize geçmeyeceğiz. Hava soğuk olsa da biz bu zulüm altında gidip sıcak evimizde oturmak istemiyoruz. Bu 3 insan yüzlerce kamu çalışanı önünde linç edilerek hastane içinde katledilmiştir. Bu katliamı yapanlar toplum içinde dolaştığı sürece evimize gitmeyeceğiz. 3 insanımız katledilmiş, yetmiyor bir kardeşimiz de siyasi bir kararla 4 yıla yakındır tek kişilik hücrede tutuluyor. Eğer Türkiye'de adil bir yargılama olsa, yargı üzerinde siyasi baskı kalksa kardeşim tahliye edilecek ama siyasi üstünler bu davanın üzerinden elini çekmiyorlar. Bundan dolayı adliye önünde zulüm devam ediyor. Kararlıyız, soğuktan donsak da evimize geçip oturmayacağız. Adliye önünden ayrılmayacağız. Buda Urfa Valisi'nin, Adalet Bakanlığı'nın utancı olsun. Türkiye'de adaletten bahseden herkesin utancı olsun."