19 Mayıs 2024 Pazar

Türkiye vaka sayısında dünyada 9'uncu ama Erdoğan yine 'destan yazdık' dedi

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, pandeminin birinci yılına dair açıklamasında sağlık, ekonomi ve destekler konusunda "destan" yazdıklarını iddia etti.

Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği (TÜSAD) verilerine göre Türkiye 2 milyon 807 bin 387 toplam olgu sayısıyla dünyada 192 ülke arasında en çok vaka görülen 9. sırada, hastalığa bağlı ölümlerde ise 18. sırada yer alıyor.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise Twitter hesabından Covid-19 salgınının birinci yılına dair açıklamasında "Sağlık alanında destan yazdık", "Ekonomik istikrarı muhafaza ettik", "Esnafımızı, ihracatçılarımızı yalnız bırakmadık" dedi.

Erdoğan'ın paylaşımları şöyle:
"Sağlık ordumuzun fedakârlığıyla, sürekli yenilerini hizmete aldığımız, kapasitelerini arttırdığımız hastanelerimizle ve güçlü altyapımızla sağlık alanında destan yazdık. Hemen her sektörümüzü ilgilendiren destek paketleri ve düzenlemelerle ekonomik istikrarı muhafaza ettik. Esnafımızı, sanatkârımızı, ihracatçımızı yalnız bırakmadık. Gelir ve ciro kaybı desteğinden kira desteğine kadar pek çok önemli uygulamayı hayata geçirdik."