26 Nisan 2024 Cuma

Türkiye Barolar Birliği'nde erkek adaylardan oluşan listeler yarışıyor

Türkiye Barolar Birliği (TBB) 36. Olağan Genel Kurulu, ikinci günde başkanlık seçimiyle devam ediyor. Delegeler, çoğunluğu erkeklerden oluşan iki ayrı liste ve 3 erkek aday için oy vermeye başladı.

Türkiye Barolar Birliği 36. Olağan Genel Kurulu'nun ikinci gününde başkanlık ve yönetim kurulu üyeliği için oy verme işlemi sürüyor. 55'i kadın 348 delegenin oy kullandığı seçimlerde Metin Feyzioğlu ile Erinç Sağkan'ın erkek adaylardan oluşan listeleri yarışıyor. 17.00'da sona erecek oylama için 3 sandık ve kabin kuruldu.

FEYZİOĞLU VE SAĞKAN'IN LİSTESİNDE KADININ ADI YOK
TBB Genel Kurulu'nda başkan adaylarından Metin Feyzioğlu ve Erinç Sağkan, yönetim kurulu aday listelerini açıkladı. Her iki adayın listesinde de baro başkanları yer aldı.

Metin Feyzioğlu'nun 10 kişilik yönetim kurulu listesinde 8 baro başkanı yer alırken, Erinç Sağkan'ın listesinde 5 baro başkanı bulunuyor.

Her iki listede de az sayıda kadın avukat yer bulurken, ağırlıkla erkeklerden oluşması dikkat çekiyor.

FEYZİOĞLU'NUN LİSTESİ
Feyzioğlu listesinde Siirt Barosu Başkanı Nizam Dilek, Ağrı Barosu Başkanı Mehmet Salih Aydın ve Bitlis Barosu Başkanı Fuat Özgül, Sinop Barosu Başkanı Hicran Kandemir, Bilecik Barosu Başkanı Halime Aynur, Tokat Barosu Başkanı Melih Yardımcı, Çorum Barosu Başkanı Kenan Yaşar, Elazığ Barosu Başkanı Mustafa Yentür yer alıyor.

Listede ayrıca Isparta Barosu eski Başkanı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu ile Giresun Barosu delegesi Gültekin Uzunalioğlu da var.

ERİNÇ SAĞKAN'IN LİSTESİNDE 5 BARO BAŞKANI
TBB Başkan adayı Erinç Sağkan'ın listesinde ise 5 baro başkanı yer alıyor. Bursa Barosu Başkanı Gürkan Altun, Trabzon Barosu Başkanı Sibel Suiçmez, Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt, Aksaray Barosu Başkanı Ramazan Erhan Toprak, Kırklareli Barosu Başkanı Turgay Hınız Sağkan'ın listesinden seçime girdi.

Sağkan'ın listesinde, Adana Barosu eski Başkanı Veli Küçük, avukat Ercan Demir, Abdülbaki Çelebi, İsmail Cumhur Bozkurt, Ali Bayram bulunuyor.

Baro seçimlerinde ayrıca Mardin Barosu avukatlarından Medeni Ayhan da başkan adaylığını açıklamıştı.