3 Mayıs 2024 Cuma

Türkdoğan: Değişiklik TMK kapsamında alınmazsa karşılığı olmayacak

İnfaz değişiklik sisteminin TMK kapsamına alınmadan yapılmasının bir karşılığı olmayacağını belirten İHD Eş Genel Başkanı Türkdoğan, iktidarı böyle bir hataya düşmemesi için uyardı.

AKP iktidarı, koronavirüs salgının ardından kamuoyunun baskısı ile "Hukuk Muhakemeleri Kanunu" adı altında infaz yasasını Meclis'e sundu.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan,Türkiye'nin hali hazırdaki en büyük sorununun Terörle Mücadele Kanunu (TMK) olduğunun altını çizerek, iktidarın böyle bir yanlışa düşmemesi gerektiğini kaydetti.

ETHA'ya konuşan Türkdoğan, "Türkiye hem Avrupa Birliği (AB) ile olan ilişkilerinde hem de Avrupa Konseyi olan ilişkilerinde TMK sürekli gerilimeye neden oluyor. Eğer bir şey yapılacaksa TMK kapsamına alınmadığı müddetçe zaten karşılığı olmayacaktır. Sorunun kaynağı TMK çünkü. Bugün Türkiye, TMK'yı kullanarak siyasi muhaliflerini sürekli hapiste tutuyor, üzerilerinden yargı baskısını eksik etmiyor. Bu bakımdan muhakkak TMK kapsamına alınması lazım. Umarım iktidar aksini yaparak bir hataya düşmez" dedi.