23 Nisan 2024 Salı

Türk-İş işçilerin açlığa mahkum edilmesini önerdi

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, önümüzdeki günlerde görüşmelerine başlanacak asgari ücret için sadece yüzde 41,5 oranında artış önerdi. TÜİK'in bile Ekim ayında enflasyonun yüzde 85,51 olduğunu açıkladığı koşullarda Türk-İş'in önerdiği 7 bin 785 TL işçilerin bir kez daha açlığa mahkum edilmesi anlamına geliyor.

2023 yılında uygulanacak asgari ücretin belirlenmesi için görüşmeler önümüzde günlerde başlayacak. İşçiler adına Asgari Ücret Tespit Komisyonunda yer alan sarı sendika Türk-İş'in Başkanı Ergün Atalay, katıldığı TRT Haber yayınında asgari ücretin konfederasyonlarının açlık sınırı olarak belirlediği 7 bin 785 TL olması gerektiğini söyledi. Atalay çok yüksek bir artış öneriyormuş gibi, bu rakamın "kırmızı çizgileri" olduğunu söyledi.

Halen 5 bin 500 TL olan asgari ücrete Türk-İş Başkanı Ergün Atalay'ın önerdiği zam artışı yüzde 41,5. Aynı açıklamada, gıdada artışın yüzde 138 olduğunu söyleyen Atalay, neye dayanarak yüzde 41,5 oranında zam önerdiğini açıklama gereği dahi duymadı. TRT Haber yayınında konuşan Atalay, çok yüksek bir zam önerisinde bulunuyormuş gibi 7 bin 785 TL altındaki bir rakamı kabul etmeyeceklerini söyledi.

Atalay, "Bizim hesabımıza göre gıdada artış yüzde 138. Benim Çalışma Bakanı'nın iyi niyetinden şüphem yok. Ama burada yaşıyoruz. Markete, kasaba, bakkala işçi gidiyor, işsiz gidiyor, emekli gidiyor. Dar ve sabit gelirli gidiyor. Küçük esnaf, köylü gidiyor" ifadelerini kullandı.