7 Temmuz 2025 Pazartesi

Türk-İş asker ölümlerini bahane etti, eylemleri erteledi

Türk-İş, KÇP kapsamında sefalet dayatmasına karşı açıkladığı eylem planını asker ölümlerini bahane ederek erteledi. 

Türk-İş Yönetim Kurulu, 600 bin kamu işçisini ilgilendiren Kamu Çerçeve Protokolü kapsamındaki sefalet zammı dayatmasına karşı açıkladığı eylem programının üçüncü adımı olan 8 Temmuz eylemini, Güney Kürdistan’da 12 askerin ölmesini bahane ederek iptal etti.

Eylem programına göre işçiler 8 Temmuz Salı günü iş bitiminde işyerleri terk etmeyecek ve sabaha kadar işyerlerinde kalacaktı.

Genel Başkan Yardımcıları Ramazan Ağar ve İrfan Kabaoğlu imzasıyla gönderilen yazı da, eylemlere geçici bir süreyle ara verilmesi kararını "milletçe içinde bulunduğumuz duruma saygımızın ve sorumluluğumuzun bir gereği" olarak aldıklarını belirtti. Eylem sürecine ilişkin yeni tarih ve programların, önümüzdeki günlerde duyurulacağı da eklendi.