24 Nisan 2024 Çarşamba

Türk devletinin Rojava'ya saldırıları aralıksız sürüyor

Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırılarına devam eden Türk devleti, Minbic, Kobanê, Girê Spî, Zirgan ve Til Temir köylerini bombaladı.

Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye kentlerine yönelik işgal tehditlerini sürdüren Faşist AKP/MHP rejimi, cephe hattı durumundaki kent ve köylere yönelik saldırılarına devam etti.

Dün gece saatlerinde Minbic'in Sikeriyê ve Himer Labde köyleri, Şehba'da bulunan Bênê, Zirgan'a bağlı Rebîat, Til Werd, Bobî, Mihermele, Dad Ebdal ve Esediyê köyleri, Til Temir'in Um El Xêr, Gozeliyê ve Til El Leben köyleri ile Ayn İsa'ın Hoşan, Seyda ve Mueleq köyleri bombalandı.

İşgal altındaki Girê Spî kentine bağlı olan ancak QSD güçlerinin denetimindeki Erîda, Bîr Zinar, Xirbet Baqir ve Kor Hesen ve Bîr Kêtik köyleri de ağır silahlarla hedef alındı. Kobanê'nin Koran, Xirabîsan ve Çarixli köyleri de tanklarla bombaladı.

TİL TEMİR CEPHESİNDE SALDIRI
İşgalci Türk devleti, saldırılarını sabah saatlerinden itibaren cephe hattı durumundaki Til Temir bölgesinde sürdürdü. İlçeye bağlı Gozeliyê köyü havan toplarıyla vuruluyor

KOBANÊ'DE 2 ŞAM ASKERİ YARALANDI
İşgalci Türk devletine ait kamikaze dron, Şam hükümetine bağlı güçlerinin Kobanê'nin Koran köyünde bulunan noktasını hedef aldı.

Alınan bilgilere göre; saldırıda yaralanan iki rejim askeri hastaneye kaldırıldı.