28 Mart 2024 Perşembe

Türk devletinin işgal saldırıları sürüyor

Türk devleti, Kuzey ve Doğu Suriye'nin Minbic, Til Temir ve Ayn İsa ile Şehba bölgesine bağlı köylerini hedef aldı.

İşgalci Türk devleti, Kuzey ve Doğu Suriye kentlerine yönelik saldırılarını bugün de sürdürdü. Şehba, Minbic ve Til Temir cephelerinde top atışları gerçekleştirildi.

MİNBİC
Türk devletinin sık sık işgal tehdidinde bulunduğu Minbic kentine bağlı Cat ve Masî köyleri de hedef alındı. İki köy yoğun biçimde bombalanırken, bölgede keşif hareketliliği uzun süre devam etti.

TİL TEMİR
İşgalci çeteler, Til Temir’in Gozeliyê köyünü de havan ve ağır silahlarla bombaladı. Köye yönelik saldırı gün boyunca devam etti.

AYN İSA
Ayn İsa ile Kobanê arasında işgal alanlarıyla cephe durumundaki Xirbet Beqir köyü tanklarla bombalandı. Bölgede keşif hareketliliğiyle birlikte kamikaze drone olduğu bilgisine ulaşıldı.

ŞEHBA
İşgal güçleri, Şehba bölgesindeki Bênê köyünü bombaladı.

QSD: 90’DAN FAZLA İLÇE VE KÖYÜ SALDIRIYA UĞRADI
Demokratik Suriye Güçleri (QSD), Türk devletinin 27 Kasım günü gerçekleştirdiği saldırılara ilişkin bilanço yayınladı. Buna göre; gün boyunca Kuzey ve Doğu Suriye’nin Til Temir, Zirgan, Kobanê, Ayn İsa ve Minbic’e bağlı 90’dan fazla ilçe ve köyü hava ve kara saldırısına maruz kaldı. Şehba’nın Aqîbe ve Kobanê’nin Zormaxar köylerinde 2 çocuk yaralandı.

QSD, Türk devletinin işgal saldırılara ilişkin şunları dile getirdi: "Bu saldırılar, bölgemizde yaşayan milyonlarca kişi ve Suriye’nin diğer bölgelerinden bölgemize gelip huzur ve güvenlik içinde yaşayan halklara yönelik işgalci Türk devletinin barbar zihniyetini kanıtlamaktadır."