29 Mart 2024 Cuma

Türk devleti Rojava'ya saldırılarına devam ediyor

Türk devletinin 19 Aralık akşamı başlattığı Rojava'ya yönelik saldırıları dün ve bugün de devam etti. Dün 46 köy bombalanırken, bugün de Til Temir ve Mincib'e saldırılar düzenlendi. Ayrıca çetelerin Til Temir'e sızma girişimi boşa çıkarıldı.

Türk devletinin Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik işgal saldırıları sürüyor. Demokratik Suriye Güçleri (QSD), dün Cizre, Fırat ve Efrîn bölgesine yönelik bombardımanın sürdüğünü açıkladı.

3 Aralık bilançosunu açıklayan QSD, saldırıların 14. gününde Til Temir, Kobanê, Til Rifat, Amûdê, Zirgan, Girê Spî, Ayn İsa, Minbic, Tirwaziye'de 46 köye obüs, havan toplarıyla saldırılar düzenlendiğini duyurdu.

Saldırılar bugün de devam etti. İşgalci Türk devleti ve çeteleri Minbic'e bağlı Toxar ve Korhiyûk köylerini bombalarken, eşzamanlı olarak bölgede SİHA hareketliliği de yaşandı.

ÇETELERİN SIZMA GİRİŞİMİ ENGELLENDİ
Til Temir'in Til Leben ve Um El Kêf köyleri ile Zirgan ilçe merkezi ve Bobî köyü bombalanırken, Türk devletin ve çetelerinin Um El Kêf'e sızma girişimini boşa çıkarıldı. Til Temir Askeri Meclisi, savaşçılarının çetelere karşılık vererek sızmayı engellediğini açıkladı.