7 Temmuz 2024 Pazar

Türk devleti Güney Kürdistan'a saldırılarını sürdürüyor

İşgalci Türk devletinin Güney Kürdistan'a yönelik bombardımanı sonucu bölgede birçok yerde yangın çıktı. Hayati tehlikesi olan köylüler yardım çağrısı yaptı. 

İşgalci Türk devleti, Güney Kürdistan'da Duhok'un Amêdiye ilçesine bağlı Sergelê köyünü bombaladı. Bombardıman sonucunda bölgede büyük çapta bir yangın çıkarken, hal yardım çağrısında bulundu.

HER GÜN ARALIKSIZ BOMBARDIMAN
Yangın yerleşim yerlerine ulaşırken, köylülerin hayatının tehlikede olduğu belirtildi. Rojnews'in haberine göre, geçtiğimiz günlerde işgalci Türk devleti Duhok kentine bağlı Amêdiye ilçesine büyük bir askeri sevkiyat yaptı. Bölgede kontrol noktaları kurup kimlik kontrolü yapan askerler, köylülere köylerini boşatmaları yönünde baskı yapıyor. Her gün aralıksız yapılan bombardımanlar halkın bağ ve bahçelerinde büyük maddi hasara neden olurken halkın can güvenliğini de tehlikeye atıyor.

BİNARÊ QENDÎL'E SALDIRI
Faşist Türk devleti dün akşam saatlerinde de Binarê Qendîl'i bombaladı. Bölgede bulunan Silê ve Kûrtekê köy sınırlarını ve Casûsan ile Kenemavî dağlarını ve Qeladizê kasabasına yönelik yoğun bombardıman nedeniyle yangın çıktı.

Yine dün akşam saatlerinde Süleymaniye'nin Pênciwên bölgesini Binawyan, Şêxelmarên ve Salîawa köylerini savaş uçaklarıyla bombaladı.