25 Nisan 2024 Perşembe

Turan: AKP bize geri adım attıramaz

Bu sabah Mersin HDP İl Eşbaşkanı Sevgi Aktaş'ın da aralarında olduğu 15 kişinin gözaltına alınmasına dair açıklama yapan HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan, AKP'nin becerisizliklerini ve halk düşmanı politikalarını eleştirenleri engellemeye çalıştığını ancak bunun hayal olduğunu belirtti.
Halkların Demokratik Partisi (HDP), parti yönetici ve üyelerine yönelik operasyonlara karşı Mersin'de basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısını HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan gerçekleştirdi.
 
Bu sabah yapılan ev baskınlarında HDP Mersin İl Eşbaşkanı Sevgi Aktaş'ın da aralarında olduğu 15 kişinin gözaltına alındığına dikkat çeken Turan, iktidarın krizle karşı karşıya kaldığı dönemde bile partilerine yönelik saldırı politikasını sürdürdüğünü söyledi. 
 
Turan, "İktidar istiyor ki kimse ses çıkarmasın, tüm bu becerisizliklerini, halk düşmanı politikalarını kimse eleştirmesin. İstiyorlar ki sesiz bir şekilde AKP iktidarlığı bu şekilde devam etsin" dedi.
 
GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ
 
"Partimiz var olduğu sürece AKP'nin halk düşmanlığı politikasını teşhir edeceğiz" diyen Turan, HDP'nin gözaltılarla geri çekileceğine inanların hayal gördüğünün belirtti.
 
15 HDP'linin gözaltında alındığını ve çok sayıda kişi hakkında da gözaltı kararının olduğunu belirten Turan, dosyada kısıtlılık kararı olduğunu söyledi. 
 
Turan son olarak, "Emniyet, gözaltına alma gerekçesi hakkında bir açıklama yapmamıştır. Ama bizler gerekçeyi biliyoruz. İktidarın emriyle HDP'ye yönelik bir operasyondur. İktidarı, gözaltına alınanları şartsız bırakması ve antidemokratik uygulamalardan bir an önce vazgeçmeye çağırıyoruz" dedi.