18 Mayıs 2024 Cumartesi

TÜPRAŞ işçileri direnişi dış kapıya taşıdı

TÜPRAŞ'ta işten atma saldırısına karşı fabrikayı terk etmeme kararı alan işçiler, direnişlerini 3. günüde dış kapıya taşıdı.  Petrol-İş Gebze Şubesi'nden Ravago işçileri dayanışma ziyaretinde bulundu. 

İzmir'in Aliağa ilçesinde bulunan TÜPRAŞ rafineride işten atma saldırısına karşı iş yerini terk etmeme kararı alan işçiler direnişi 3. gününde dış kapıya taşıdı. 

27 işçi işten çıkarma tebliğ edilmeden işten çıkarılmış, bunun üzerine fabrikayı terk etmeme kararı almıştı.

Gündüz vardiyası çalışmayı sürdürürken 16-24 ile 24-8 vardiyalarında çalışan işçiler rafineriyi terk etmiyor. Bu vardiyadan işçiler sabah 8.00'da rafineriden dış kapıya sloganlarla geldi.

Petrol-iş Aliağa şube başkanı Hasan Toptan eylemlerin dozajının artırılarak sürdürüleceğini söyledi, bugün dayanışma ziyaretlerinin yapılacağı bilgisini verdi.

Ardından Ravago'nun hem Gebze hem de Aliağa şubeye bağlı fabrikalarından işçiler sloganlarla dayanışmaya geldi. Yaptıkları kısa konuşmalarla mücadelenin parçası olduklarını, ileri ki dönemlerde daha güçlü geleceklerini belirttiler. Petkim ve Star rafineri temsilcileri de kapıda destek için bekleyişte.

DAYANIŞMA ZİYARETİ
İşçileri direnişinin üçüncü gününde Petrol-İş Gebze Şubesi'nden Ravago işçileri dayanışma ziyaretinde bulundu.