23 Nisan 2024 Salı

Tuncel: Kadınların içinde yer aldığı mücadele halklarımıza yeni bir yol bulacaktır

Kandıra Hapishanesi'nde tutuklu olan DBP önceki dönem Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, dünyanın her yerinde kadınlarır, erkek egemen-neo liberal ekonomik düzene, erkek-devlet şiddetine karşı ayakta olduğunu belirtti, "kadınların içinde yer aldığı öncülük ettiği mücadele mutlaka halklarımıza yeni bir yol bulacaktır" dedi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) önceki dönem Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, tutuklu olduğu Kandıra 1 Nolu F Tipi Hapishanesi'nden SKM'nin 5. Kongresine mesaj gönderdi.

Tuncel'in mesajı şöyle: 
"Toplumsal muhalefetin baskı altına alındığı, kadınların her alanda dışlandığı, hayatlarının ellerinden alındığı, tekçi, cinsiyetçi, milliyetçi, dinci ve militarist politikalarla kadınların, toplumun nefessiz bırakıldığı, faşizm koşullarında gerçekleştirdiğiniz kongrenizin kadınların eşitlik, özgürlük, demokrasi mücadelesinde önemli katkı sunacağına inanıyor, kandıra zindanında bulunan kadınlar olarak kadın dayanışmasının güzelliği ve coşkusuyla kongrenizi selamlıyor, başarılar diliyorum.

"Kadına yönelik katliamların, şiddetin, taciz ve tecavüz vakalarının artması, işsizlik ve yoksulluğun kadınlaşması, kadınların toplumsal ve kamusal yaşamın dışına itilmesinde AKP-MHP-Ergenekon faşist iktidarının cinsiyetçi ve savaş politikalarının çok büyük etkisi vardır. Savaş aynı zamanda kadınlara karşı yürütülmektedir. Bu kadar çok kadın katliamı kadınlara ve çocuklara yönelik cinsel istismarın yaşanması, ırkçılığın, cinsiyetçiliğin artmasının nedeni savaş politikalarıdır. Hem içerde hem dışarda Kürt karşıtı savaş politikası Türkiye'yi bir karanlığın içine sürükledi. Türkiye'de yaşana bu gidişata 'Dur' demek mümkün. Dünyanın her yerinde kadınlar, erkek egemen-neo liberal ekonomik düzene karşı, erkek-devlet şiddetine karşı ayakta. Bu bizlere de umut vermektedir. kadınların içinde yer aldığı öncülük ettiği mücadele mutlaka halklarımıza yeni bir yol bulacaktır.

"SKM, kadınların kendi öz örgütlülüğünü geliştirerek, neo-liberal kapitalist politikaların saldırısına maruz kalan, emek, güvencesiz, örgütsüz, emeğinin hakkını alamayan işçi kitlelerinin, işçi kadınların, yeni bir perspektifle mücadeleyi örgütlemesine öncülük edebilir. Kongrenizde savaşa karşı barışı, bize dayatılan köleliğe, doğanın talanı, emek sömürüsüne, güvencesiz esnek türlü ayrımcılık, taciz, tecavüz, şiddet ve kadın katliamlarının önlenmesi için güçlü ve örgütlü bir kadın gücünü açığa çıkarmak için güçlü tartışma ve kararlar alacağınıza, kadın dayanışmasını güçlendireceğinize inanıyorum.

"Kongreniz, Elazığ depremi nedeniyle Elazığ ve Malatya'da yaraların sarılmaya çalışıldığı bir süreçte gerçekleştiriyorsunuz. Sizler aracılığı ile Elazığ ve Malatya'da depremde yaşamını yitirenlere başsağlığı, yaralılara acil şifalar ve halklarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."