23 Nisan 2024 Salı

Tümüklü: Tiyatroculardan, gençlerden, işçilerden, kadınlardan korkuyorsunuz

Sosyalistlere yönelik gerçekleştirilen gözaltı saldırısı İzmir'de protesto edildi. Eylemde konuşan ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, "Tiyatroculardan korkuyorsunuz, gençlerden korkuyorsunuz, işçilerden korkuyorsunuz. Kürtleri, kadınları, gençleri, sosyalistleri gözaltı saldırısıyla, faşist saray uygulamalarıyla sindireceğinizi, teslim alacağınızı mı sanıyorsunuz. Yanılıyorsunuz" diye belirtti. 

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), Bilim Eğitim Estetik Kültür Sanat Araştırmaları Vakfı (BEKSAV), ajansımız ETHA ve Kaldıraç'a yönelik gözaltı saldırısı İzmir'de protesto edildi.

Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde yapılan eyleme Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekilleri Serpil Kemalbay ile Murat Çepni, ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, Kaldıraç Dergisi, Mücadele Birliği, Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP), Partizan, Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu (BDSP), Halkevleri, KÖZ, ÇHD, İHD, Devrimci Parti, Yeşil Sol Parti ve SYKP temsilcileri katıldı

Eylemde "Baskılar ve gözaltılar mücadelemizi engelleyemez, biz kazanacağız" yazılı pankart taşınırken, sık sık "Faşizme karşı omuz omuza", "ESP umuttur umut dimdik ayakta" sloganları atıldı.

TÜMÜKLÜ: DİRENENLERİN BAYRAK TAŞIYICILARIYIZ
Eylemde ilk konuşan ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, dün gece yapılan ev baskınları ve gözaltılara karşı sessiz kalmayacaklarını söyledi. Tümüklü, "Dün gece yine ülkenin bir çok moktasında faşist terörü, polis işkencesini, gözaltısını hep beraber yaşadık. Sizin faşizminizi yeneceğiz. Siz tarihin çöplüğüne göndereceğiz. İşte o nedenle korkuyorsunuz. Tiyatroculardan onun için korkuyorsunuz. BEKSAV'ın Yenikapı'nın kurumlarını bunun için dağıtıyor ce yağmalıyorsunuz. Gençlerden korkuyorsunuz. Onun için evlerini talan ediyor, işkence yapıyorsunuz. İşçilerden korkuyorsunuz, Limter-İş'in Genel Başkanvekilini gözaltına alıyorsunuz. Kürtleri, kadınları, gençleri, sosyalistleri gözaltı saldırısıyla, faşist saray uygulamalarıyla sindireceğinizi, teslim alacağınızı mı sanıyorsunuz. Yanılıyorsunuz" diye belirtti.

Bu coğrafyada faşizme teslim olmayan direnişlerin olduğunu vurgulayan Tümüklü, "Bu coğrafyada faşizmin tüm saldırılarına karşı direnen Kürtler var, sosyalistler var. Devrimciler, kadınlar, gençler var. sizin bütün barbarlığınıza, bütün karanlık saldırılarınıza terörizminize karşı eşitliği, barışı, özgürlüğü savunanlar var. Daha dün unutmadık sizi IŞİD çeteleriyle iş tuttuğunuz zamanları unutmadık, katliamlara gülenleri unutmadık. Ama bir şeyi bir kez daha hatırlatmak isteriz. Evet biz bir su alıyoruz çelikten. O su Seyit Rıza'nın suyu, Mustafa Suphi'nin Mazlum Doğan'ın, İbo'nun Mahir'in ve o resimleri yırtıyorsunuz. Korkuyorsunuz çünkü. Ama siz rahat olun, biz işte karşınızdayız. Bu faşizm karşısında kızıllaşaca, mavileşecek ve özgürleşecek bir direniş var. İşte biz o tarihin bayrak taşıyıcılarıyız. Biz buradan bir kez daha söylüyoruz. Bir kez daha aynı umudu, cesareti, aynı kararlılığı haykırıyoruz: Sizn faşist saray rejiminizi yeneceğiz" diye konuştu.

KEMALBAY: BİRLEŞİK MÜCADELE DEVAM EDECEK
Eylemde konuşan HDP Milletvekili Serpil Kemalbay, Türkiye'de faşizmin sıradanlaştırılmaya çalışıldığını dile getirerek, yapılan operasyonlarla Türkiye'de demokratik siyaseti tasfiye etmenin amaçlandığını vurguladı. AKP-MHP bloğunun ömrünü uzatılmak istendiğini kaydeden Kemalbay, "Faşizmi kurumsallaştırmaya çalışan AKP-MHP bloğu hergün daha da fütursuzca devrimcilere, halklara, kadınlara, gençlere, emekçilere saldırıyor. Boşuna heveslenmeyin. Bu halk sizi indirecek, iktidarınızı sürdüremeyeceğinizi görüyorsunuz. Demokratik siyaseti tasfiye etmeye çalışarak ömrünüzü uzatamazsınız bu halk sizden bıktı artık. Siz bu halkın önünden çekilmezseniz bu halk bu mücadeleyi birleşik bir mücadeleye çevirerek sizi tarihin çöplüğüne atacak. Birleşik mücadelemiz devam edecek" diye konuştu.

ÇEPNİ: DOST DÜŞMAN BİLSİN Kİ MUTLAKA KAZANACAĞIZ
HDP Milletvekili Murat Çepni ise "Saray faşist koalisyonu ve onun kolluk kuvvetleri bu koşulları, bu sömürü ve soygun düzeninin korumalığını yapıyorlar. Vatan-millet edebiyatına kulak asmayın sizlere yalan söylüyorlar. Nerede bu edebiyatı duyarsanız bilin ki gözleri, elleri, ceplerimizdedir. Bu düzen hırsızdır, bu düzen kayyumcudur. Bu düzen faşistir" dedi.

Saray faşist koalisyonunun bugün kendi bekasını korumak için halklara, işçilere, emekçilere, kadınlara, Kürt halkına karşı açtığı savaşta görüyor. Milliyetçilikten ve faşizmden beslenenler size bir kez daha söylüyoruz. Biz dünde buradaydık, bugün de buradayız, yarın da burada olacağız. Devrimci irade teslim alınamaz. Bugün savunduğunuz düzen, sarıldığınız şer ittifakı, sarıldığınız saadet zinciri hepinizin sonu olacak. Ama halklarımızın işçi sınıfı ve kadınların, tüm ezilenlerin kurtuluşu olacak. İşte biz o kurtuluş gününü her gün biraz daha yakınlaştırıyoruz. Yoldaşlarımız derhal serbest bırakılmalıdır. Bu operasyon derhal sonlandırılmalıdır. Yoldaşlarımızdan aldığımız güçle mücadeleyi daha da güçlendireceğiz. Dost ve düşman bilsin ki kazanacağız. Mutlaka kazanacağız" diye belirtti.

YÖYLER: SON SÖZÜ DİRENENLER SÖYLEYECEK
Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) adına konuşan Nazlı Yöyler ise iktidarın polisi siyasi kararlar doğrultusunda yönettiğini ifade ederek, "Devrimcileri hedef almalarının sebebi gençlikten ve kadınlardan korkmalarıdır. Bunun adı düpedüz korkudur. Tarih boyunca onları boşa düşürdüysek bu sefer de öyle olacak. Son sözü direnenler söyleyecek" diye belirtti.

'ERDOĞAN ÖMRÜNÜ OPERASYONLARLA UZATMAK İSTİYOR’
Kaldıraç üyesi Ali Fırat Eroğlu da operasyonun burjuva medyası tarafından "terör" operasyonu olarak verilerek kara propaganda yapıldığını dile getirerek, "İzmir İl Emniyet Müdürü açıklamasında bu operasyonun çok başarılı olduğunu söylemiş. Bu açıklama aslına saray rejimini ne kadar çürümüş olduğunu ve ömrünün solduğunu gösteriyor. Tükenmiş ve çürümüş saray rejimi son zamanlarda devrimcilere karşı operasyon furyasını söndürmüş durumda. Çünkü Erdoğan ömrünü uzatmak istiyor. Saldırılara karşı cevabımız örgütlenmedir, buna en güzel cevap Boğaziçi direnişidir. Devrimci iradeyi sindiremezsiniz, korkutamazsınız yoldaşlarımızı hemen serbest bırakın" dedi.