27 Temmuz 2024 Cumartesi

Tümüklü: Dönem şehitlerimizin kavga çağrısına yanıt verme dönemidir

Adana'da düzenlenen şehitleri anma etkinliğinde söz alan ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, "Dönem, şehitlerimizden öğrenerek mücadelenin ihtiyacına yanıt olmak, kavga çağrısına yanıt vermek ve bunlara yaslanarak devrim mücadelesini büyütmektir" çağrısı yaptı.

Kasım Şehitler Ayı etkinlikleri kapsamında Adana'da devrim şehitleri anıldı. Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Adana il örgütünde düzenlenen anmaya ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü ile çok sayıda devrimci kurum temsilcisi katıldı.

Devrim ve sosyalizm şehitleri anısına saygı duruşuyla başlayan anma, ölümsüzlerin mücadele hayatını anlatan sinevizyon gösterimiyle devam etti.

Söz alan Tümüklü, Türkiye ve Kürdistan'da devrim şehitlerinin bıraktığı mirasa vurgu yaparak ölümsüzlerin izinde mücadeleyi sürdürmek gerektiğini söyledi. Tümüklü, "Spartaküs'ten Şeyh Bedrettin'e, Baba İlyas'tan Ubeydullah Nehri'ye, Paramaz'dan Suphi Nejat Ağırnaslı'ya, Maria Suphi'den Ivana Hoffman'a; Kızıldere'den Suruç'a, Rojava'dan Filistin'e; Şengül Boran'dan Osman Nuri Ocaklı'ya özgürlü,k eşitlik ve sosyalizm mücadelesinde ölümsüzeşenlerin her birini sahipleniyoruz" dedi.

Şehitlerin mücadelesini büyütme kararlılığını ve kavgalarını her yerde, daima büyüteceklerinin sözünü yineleyen Tümüklü, şöyle devam etti: "Dönem, şehitlerimizden öğrenerek mücadelenin ihtiyacına yanıt olmak, kavga çağrısına yanıt vermek ve bunlara yaslanarak devrim mücadelesini büyütmektir."

Tümüklü'nün ardından anma serbest kürsüyle devam etti. Gerçekleşen konuşmalarda, "İşçi ve emekçilere dek ulaşan bu çürümeye karşı, devrimci değerleri yükseltmenin başka yolunun olmadığını ölümsüzleşenlerimizin yaşamı açıkça ortaya koyuyor. Onların taşıdığı paylaşım, özveri, cesaret bir inancın güzelliği gibi değerleri yaymaya mecburuz. Ve mutlaka biz kazanacağı" denildi.