7 Mayıs 2024 Salı

Tümüklü direnen işçileri ziyaret etti: Birlikte mücadele edeceğiz

ESP Eş Genel Başkanı Tümüklü, direnişteki Aliağa gemi söküm işçilerini ziyaret etti. Sosyalistler olarak her direnişin yanında yer aldıklarını söyleyen Tümüklü, "Birlik ve mücadele güçlenirse haklarınızı alacaksınız" dedi. 

İzmir Aliağa'da gemi sökümde çalışan işçilerin direnişi 4. gününde. Dayanışmayla eylemlerini sürdüren işçileri bugün Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü ziyaret etti. 

Gemi söküm işçileri ücretlerinin artırılması, sigortalarının aldıkları ücret üzerinden yatırılması, işçi sağlığı, iş güvenliği kapsamında gerektiği olan kişisel donanım malzemelerindeki kısıtlamalara son verilmesi, eyleme katılan işçilerin işten atılmaması talebiyle direniyor. İşçilerin talepleri arasında, yıllık izinlerin zamanında kullandırılması, cumartesi öğleden sonra mesai sayılması da yer alıyor.

TÜMÜKLÜ: BİRLİK VE MÜCADELE GÜÇLENİRSE HAKLARINIZI ALACAKSINIZ
Eylem alanında konuşan Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Tümüklü, işçilerin direnişini  selamladı. Sosyalistler olarak her direnişin, her işçi eyleminin, her grevin yanında olduklarını söyleyen Tümüklü, şu ifadeleri kullandı: "İşçi direnişlerinin içindeyiz, ortasındayız, barikatının başındayız. Bugün buraya bizi getiren şey sizin birliğiniz ve mücadeleniz. Bu birliği ve mücadeleyi güçlendirmek zorundayız dostlar. Bu birlik ve mücadele güçlenirse haklarınızı alacaksınız.

Karşınızdakiler çok örgütlü. Sermaye. Onları koruyan güvenlik güçleri var, medyası var. Sizlerin de mücadele etmek dışında bir şansınız yok. En önemli şey birliğiniz ve mücadelenizi korumaktan geçiyor.

'YANI BAŞINIZDA OLACAĞIZ'
Gerçekten sizi bu direnişi kırmak için arayacaklar, tehdit edecekler, kiranız geliyor, faturalar geliyor... Bunların hepsi bir gerçek olarak karşınızda, ama hiç kuşkusuz daha fazla mücadele etmek, dışarıdan gelenlerle birleşmek. Bunu büyütmek zorundayız. Yanı başınızda olacağız her zaman desteklemeye devam edeceğiz."

Tümüklü'nün konuşmasının alkışlarla karşılayan işçilerin direnişi sürüyor.