2 Mayıs 2024 Perşembe

Tümüklü: Burada yargılanan sadece tetikçi değil faşist şeflik rejimi

ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, Deniz Poyraz davasında yargılanan sadece tetikçi Onur Gencer olmadığını kaydetti. Faşist Gencer'i, "faşist şeflik sisteminin çöpü" olarak tanımlayan Tümüklü, tüm halkları bu davayı sahiplenmeye ve birleşik mücadeleye çağırdı. 

HDP İzmir İl Örgütü'ne yönelik gerçekleşen katliamda Deniz Poyraz'ı katleden faşist tetikçi Onur Gencer'in duruşması sürüyor. 

Davayı ETHA'ya değerlendiren Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, mahkeme salonunda devletin siyasi hesaplaşmasıyla karşı karşıya olduklarını dile getirdi. Faşist şeflik rejiminin özgürlük, demokrasi, eşitlik mücadelesi veren herkese karşı yürüttüğü düşmanlık politikasının bu hesaplaşmanın temeli olduğunu vurgulayan Tümüklü, yargılanın sadece bir katil olmadığını dile getirdi. 

Tümüklü, "Bugüne kadar HDP'nin hem mücadelesini, hem savunduğu değerleri terörize etmeye çalışan, düşmanlık konusu haline getirmeye çalışan bir faşist şeflik rejimi var. Her gün medyada Kürt halkına düşmanlık örgütleyen, mücadelesini terörize etmeye çalışan, HDP'yi hedef haline getirmeye çalışan bir İçişleri Bakanlığı var" dedi. 

Tümüklü'nün ajansımıza verdiği görüş sırasında polisler röportajı engellemeye çalıştı. Bunun üzerine kısa bir gerginlik yaşandı. Avukatlar, röportaj verilmesinin yasalara aykırı olmadığını kaydetti. 

Tümüklü, konuşmasının engellenmesine tepki gösterdi ve şu çağrıyı yaptı: "Gördüğünüz gibi bu işin (katliamın) sahipleri var. Bu sahipler faşist şeflik rejimini sürdürenler. Katil tek başına değil. Örgütlü bir gücün temsilcisi, son halkası, çöpü. Bu yüzden tüm halkları bu davayı sahiplenmeye ve birleşik mücadeleyi  savunmaya çağırıyoruz."