2 Mayıs 2024 Perşembe

TÜMTİS ile DHL Lojistik arasında TİS imzalandı

TÜMTİS ile DHL Lojistik arasında süren 4. Dönem TİS görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı. Sözleşmeye göre işçileri birinci yıl için yüzde 18 ile 22 arasında, ikinci yıl ise enflasyon oranında zam yapıldı.

Tüm Taşıma İşçileri Sendikası (TÜMTİS) ile DHL Lojistik arasında süren 4. Dönem Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı.

İmzalanan sözleşmeye ilişkin açıklama yapan TÜMTİS, "DHL ile 4. Dönem TİS'i, Covid-19 salgını nedeniyle yüzbinlerce işyerinin kapandığı, milyonlarca işçinin ücretli/ücretsiz izine çıkarılarak işini kaybettiği, ülkemizde Aile ve Çalışma Bakanlığının yayınladığı kararname ile grev ve toplu sözleşme hakkının askıya alındığı bir ortamda; kazanılmış haklar geriye götürülmeden, yeni kazanımlar eklenerek ve üyelerin bilgisine sunularak imzalandı" diye belirtti.

01.01.2020-31.12.2021 dönemini kapsayan TİS ile ücret ve sosyal haklarda önemli kazanımlar sağlandığı ifade edilen açıklamada, "Ücret ve sosyal haklarda birinci yıl yüzde 18 ila yüzde 22 arasında değişen oranlarda zam alındı. İkinci yıl ücretlerine enflasyon oranında artış sağlandı. TİS ile ikinci ve üçüncü kademede çalışanların yıllık izin süreleri 1'er gün arttırıldı" denildi.