19 Mayıs 2024 Pazar

'Tüm öğretmenler aşılanmalı'

Eğitim-Sen İstanbul 5 No'lu Şube "Risk altındayız, aşı istiyoruz" şiarıyla gerçekleştirdiği eylemde tüm öğretmenlerin aşılanmasını istedi.

Eğitim-Sen İstanbul 5 No'lu Şube "Risk altındayız, aşı istiyoruz" şiarıyla Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde dün basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklamayı okuyan Eğitim-Sen Şube Başkanı Özer Tuncer, salgının bu yayılımına karşın, aşının temini ve uygulaması konusunda sorun olduğunu ifade etti.

Tuncer, sağlıklı ve güvenli bir eğitim-öğretim ortamının oluşturulması için "Ek dersliklerin açılması, yardımcı personel istihdamının sağlanması, her okula bir sağlık personelinin atanması, her okula yeterli miktarda hijyen malzemesinin gönderilmesi, ücretsiz maske dağıtılması, eğitime ek bütçe ayrılması ve 2021 bütçesinde eğitim ayrılan payın arttırılması" taleplerini sıraladı.

Tüm öğretmenlerin aşılanacağı sözünü veren Ziya Selçuk'a da seslenen Tuncer, "Bizler kadar risk taşımayan Milli Eğitim Bakanı kameralar önünde aşı olmuş, ancak sorumlusu olduğu eğitim emekçilerinin aşı olması için adım atmamıştır" dedi.