19 Mayıs 2024 Pazar

Tüm Emekli-Sen: Zamlar geri çekilsin

Temel tüketim maddelerine yapılan yüksek zamlara ilişkin İzmir Konak'ta açıklama yapan Tüm Emekli-Sen üyesi, zamların geri çekilmesini, en düşük emekli maaşının 5 bin 200 TL olmasını istedi. Emekliler talepleri için imza topladı.

Tüm Emekliler Sendikası, İzmir Konak YKM önünde açıklama yaparak zamların geri alınmasını istedi. talebiyle imza topladı. 

Emeklilerin maaşlarına TÜİK'in açıkladığı yüzde 36 enflasyonun altında zam yapıldığını hatırlatan İhsan Mermerkaya, maaş artışlarının yapılan zamlarla eridiğine dikkat çekti. Emeklilerin daha fazla yoksulluğun içine itildiklerini vurgulayan Mermerkaya, "Temel ihtiyaç maddelerine dövizdeki yükseliş gerekçe gösterilerek yapılan fahiş zamlar, döviz düşmüş olmasına karşın geri alınmamış, aksine her gün zamlar yapılmaktadır" dedi.

Zamların ve yoksulluğun sorumlusunun iktidar olduğuna işaret eden Mermerkaya, "Doğalgaz, elektrik, benzin, mazot, LPG, tekel ve temel tüketim maddelerine yapılan zamların sebebi, bu ihtiyaç maddelerinden alınan yüksek oranlı verilerdir ve özelleştirmedir" diye konuştu.

İktidarın emeklilerin taleplerini dikkate alması gerektiğini vurgulayan Mermerkaya, temel ihtiyaç maddelerine yapılan zamların geri alınmasını ve en düşük emekli aylıklarının 5200 TL'ye yükseltilmesini istedi.

Açıklamadan sonra sendika üyeleri yapılan fahiş zamların geri alınması talebiyle imza topladı.