5 Mayıs 2024 Pazar

Tüm Bel-Sen'den TİS için birlikte mücadele çağrısı

Toplu sözleşme taleplerini açıklayan Tüm Bel-Sen Mersin Şube Başkanı Mustafa Özbay, tüm emekçileri birlikte mücadeleye çağırdı.

Tüm Bel-Sen Mersin Şubesi, devam eden toplu sözleşme görüşmelerine ilişkin taleplerini düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı.

Şube binasında yapılan toplantıda konuşan Tüm Bel-Sen Mersin Şube Başkanı Mustafa Özbay, "Anayasa ve ülkemizin taraf olduğu uluslararası sözleşmelerle güvenceye alınan özgür toplu sözleşme hakkına açıkça aykırı olan üst sınır uygulaması yasadan çıkarılmalı ve Sayıştayın ilgili yasa maddesine dayanarak vermiş olduğu zimmet kararları geçmişe yönelik iptal edilmeli, özgür toplu sözleşme ve grev hakkı tanınmalıdır" dedi.

Kadınların, gerek kamu gerekse de özel alanda şiddete maruz kalmaksızın yaşama hakkını yaygınlaştırıp korumak için gerekli olan yasal tedbirlerin alınması gerektiğinin altını çizen Özbay, İstanbul Sözleşmesi'nin tekrar yürürlüğe konulmasını talep ettiklerini ifade etti. Kamu emekçilerinin yaşadığı sorunların ve taleplerinin yerine getirilmesinin ancak birleşik bir mücadeleyle sağlanabileceğini söyleyen Özbay, tüm kamu emekçilerini talepleri etrafında mücadele etmeye çağırdı.