24 Nisan 2024 Çarşamba

Tüm Bel-Sen metal işçilerine gözaltı saldırısını kınadı

Metal işçilerinin Ankara yürüyüşünün yasaklarla ve gözaltı saldırısıyla engellenmek istenmesine ilişkin açıklama yapan Tüm Bel-Sen, "Metal işçilerine, Birleşik Metal-İş Sendikasına ve dayanışma içindeki emek güçlerine yönelik polis saldırısını kınıyor, gözaltıların bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz" dedi.

Tüm Bel-Sen Merkez Yürütme Kurulu, metal işçilerinin Gebze'den Ankara'ya yapacakları yürüyüşe yapılan polis saldırısına ilişkin açıklama yaptı.

Saldırıyı kınayan Tüm Bel-Sen, "Hükümetin 'reformdan' kast ettiğinin patronları kalkanla korurken işçilere ve sendikal örgütlenmeye yönelik baskı, hukuksuzluk, gözaltı, hak gaspı ve polis şiddeti olduğunu bir kez daha gördük" diye belirtti.

Açıklamada "İşçilerin yaşadığı haksız hukuksuz patron saldırılarına sessiz kalanlar, çarklar dönsün, patronlar kazansın diye işçileri ölümüne çalışmaya mahkûm edenler bilsin ki işçi ve emekçiler olarak haklarımızı ve hayatımızı korumak için mücadeleden geri durmayacağız. Yerel yönetim emekçileri olarak metal işçilerinin haklı mücadelesiyle dayanışma duygularımızı paylaşırız. Metal işçilerine, Birleşik Metal-İş Sendikasına ve dayanışma içindeki emek güçlerine yönelik polis saldırısını kınıyor, gözaltıların bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz. Hayatı üreten ve hakları için mücadele eden metal işçilerine değil, patronlara barikat kurulsun" denildi.